Snyde-falafler og perle couscous

Snyde-falafler og perle couscous

al-fez-falafel-couscous
Det behøver ikke at være svært, hvis du vil spice hverdagskøkkenet lidt op med retter fra det libanesiske og marrokanske køkken. Folkene bag Al’fez har rødder i mellemøsten og har succes med at bringe de traditionelle smage ind i køkkenerne over hele verden.

Jeg var ret spændt, da jeg skulle prøve falafel-mix fra Al´Fez. Normalt er jeg ikke den store fan af færdigblandinger, men her er der altså ikke tale om en masse e-numre. Desuden er jeg ret vild med falafel, men har aldrig fået kastet mig ud i at lave det selv, fordi det umiddelbart kan virke lidt besværligt, især med alle krydderierne. Med denne her blanding har du dine falafler klar til stegning på få minutter! Så der er tale om en hurtig hverdagsret, som ovenikøbet er perfekt til en kødløs dag, som mange af os er blevet fan af.

Det er lidt vildt, for du rører det velduftende krydrede kikærtepulver op med 1,7 dl. vand – lader det stå et par minutter – og så er du klar til at stege dine falafler, som i øvrigt ikke skal have ret lang tid. Det er nemt, og det smager rigtigt godt.

al-fez-falafel
Som tilbehør lavede jeg Al´Fez perle couscous, som er lidt store og bløde “gryn” lavet på 100% durum, så de minder lidt om pasta. De skal kun koge i 12 minutter, så de er et nemt alternativ til ris, pasta og kartofler.
Jeg lod dem køle en anelse ned, og blandede derefter med tomater, agurk, rød peber, rødløg og lidt koriander og en god gang rucola på toppen – og en dressing med citron, hvidløg, salt/peber og olivenolie. Variationerne er naturligvis utallige.

al-fez-couscous

perle-couscous

Falaflerne er også oplagte som fyld i pitabrød til en hurtig gang aftensmad.
Du finder Al´Fez på hylderne hos bl.a. Bilka og Menu.

voksenlivsstil-spons

Al’fez har sponsoreret smagsprøverne til min test!

2 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.