Cookies med hvid cholokade og lakrids

Småkager med hvid cholokade og lakrids

småkager med hvid chokolade og lakrids

Min veninde Sus bød forleden på disse fantastisk gode (og flotte) småkager – eller store småkager om man vil – som hun har fundet opskriften på i Femina. Det eneste, hun har ændret er at gøre kagerne lidt fladere og skrue lidt mere op for ovnen.

De er sprøde og lækre og holder sig flere dage i en kagedåse. Kombinationen af hvid chokolade, lakrids og pistacienødder er rigtig lækker.

Småkager med hvid chokolade, lakrids og pistacienødder

250 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
1 tsk. lakridspulver
30 g usaltede pistacienødder
30 g hvid chokolade
180 g smør
250 g sukker
1 æg

Pynt med 25 g pistacienødder og lakridspulver

Bland mel, bagepulver og lakridspulver og vend groft hakkede pistacienødder og chokolade i. Tilsæt det blødgjorte smør og rør sammen med håndmixer eller på røremaskine. Rør sukkeret i og tilsidst ægget.

Rul dejen til en ca. 15 cm. lang pølse, som du pakker ind i bagepapir eller film, og læg den på køl i en halv times tid.

Skær dejen i i ca. 30 kager på ½ cm. i tykkelse og læg dem på en bageplade med bagepapir. Tryk dem gerne lidt ud, så de bliver en anelse større og fladere.

Bages 8-10 minutter ved 200 grader.
Tag kagerne ud og drys med hakkede pistacienødder og lidt lakridspulver. Lad dem køle helt af på en rist. Opbevares i en kagedåse med tætsluttende låg.

småkager med hvid chokolade

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.