Rabarbersaft med vanille – bedre end slik!

Rabarbersaft med vanille – bedre end slik!

Du kan stadig nå at lave hjemmelavet saft. Rabarberne kan høstes hen over sommeren, og du kan meget let lave den skønneste saft, der både stiller tørsten, den søde tand og er smuk for øjet oveni.
Rabarber er i mine øjne noget af det skønneste, gammeldags og en del af det autentiske danske køkken til grød, kompot, kager – og saft, som for alvor er kommet på mode igen. Og så er det i øvrigt en grøntsag fyldt med fibre, c-vitamin og antioxidanter.

rabarbersaft
Opskriften her er min mors, og mine forældre har også leveret billederne hjemme fra deres have. Hun fryser saft ned i frostposer til mig, som jeg med største fornøjelse tør op og hælder på flasker. Du kan med andre ord sagtens fryse nogle portioner ned og tage dem op senere, når du vil genkalde dig smagen af sol og sommer.
Et enkelt glas smuk og velsmagende lyserød saft med smag af rabarber og vanille er ligeså godt som slik for mig.

 Du skal bruge
1½ kg. rabarber
1½ l vand
400 g sukker
½ vanillestang

  • Rens rabarberne og skær dem i ca. 2 cm. stykker
  • Kog rabarberne i vand, sukker og kornene fra vanillestangen indtil de er møre. Det tager ca. 5-10 minutter
  • Lad saften trække/køle i ½-1 time.
  • Si saften gennem en si og derefter gennem et klæde og hæld den på skoldede atamonskyllede flasker.

 Saften fortyndes ca. 1:1.

rabarbersaft2

1 svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *