Pimp hverdagskøkkenet med din egen persillepesto

Pimp hverdagskøkkenet med din egen persillepesto

 pesto3

Frisklavet pesto er en lille og nem luksus, som kan anvendes til mange ting – og så er det noget helt andet end de langstidsholdbare fra supermarkedet. Jeg har her lavet en udgave med persille, eftersom jeg har sået så rigeligt af det i haven i år, og det smager simpelthen himmelsk. Ellers er ingredienserne som en i klassisk balilikumpesto.

Brug pestoen til rugbrød og sandwich i stedet for smør, til en snack med fx ristet rugbrød, som dressing, blandet i salater eller med friskkogt pasta, eller prøv at bage fisk med pesto på toppen. Der er masser af anvendelsesmuligheder, og pestoen kan holde sig et par uger i køleskabet.

Min persillepesto består afpesto


ca. 100 g. persille
50 g. ristede pinjekerner
100 g. parmesanost
2 små fed hvidløg
2½ dl. olivenolie
2 tsk salt
friskkværnet peber

  • Fjern de groveste stængler fra persillen og skyl den grundigt.
  • Start med at køreparmesanosten og pinjekernerne godt igennem på en foodprocessor (en blender kan også bruges).
  • Tilsæt hvidløg, persille og salt.
  • Hæld til sidst olien i stille og roligt, mens du kører videre.

pesto2

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.