Nan’s lækre raw brownie

Nan’s lækre raw brownie

nans brownie
I går fik jeg serveret en utrolig lækker, klæg og velsmagende brownie. Uden smør, mel, sukker eller æg – og aldeles ubagt. Den serveres køleskabskold og virker derfor samtidig frisk og let.

Du skal ikke lave kagen for at spare kalorier, men fordi den mætter, er som lækker konfekt og fyldt med skønne råvarer og fedt af den gode slags. Nan serverede den sammen med is, hvilket fungerede flot som en dessert. Kagen skal også bruges som en sund snack i stedet for slik.

Der findes mange udgaver af raw brownies, men denne rigtig god. Du kan sagtens eksperimentere videre selv, fx med at tilsætte appelsin eller kokosmel. Du kan også tage noget dej fra og trille til små mundrette raw kugler.

Du skal bruge

Bund:
2 dl. blandede nødder
1 dl mørk kakao
1½ spsk kokosolie
en knivspids fint salt

Top:
500 g dadler
2 dl. mørk kakao
½ vanillestang
1-2 spsk kokosolie
en knivspids fint salt

Start med at male nødderne. En foodprocessor er generelt god at have til denne opskrift.
Tilsæt kokosolie, kakao og salt.
Pres blanding godt ned i en form med bagepapir.

 nans brownie2

Dadlerne kan evt. udvandes en times tid, hvis de er tørre. Jeg foretrækker Urtekram’s, som er bløde og fugtige, og de vil kunne bruges direkte. Dadlerne køres i foodprocessoren til en klæbrig og tyktflydende dej. Tilsæt kokosolie, vanille (du kan bruge hele vanillestangen eller kornene) og salt. Forsøg at få en dadelpasta, der er så cremet som muligt.
Fordel massen ovenpå bunden og pres det igen lidt sammen. Læg evt. et stykke bagepapir over og stil kagen koldt.

 NB. Du kan også finde Umahro’s lækre bagte version af en dadelkage med appelsin og nødder her.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.