Malenes mooshy chokoladekage (næsten uden mel)


klæg chokoladekage uden mel

Chokoladekage a la min veninde Malene! Billedet af den “mooshy chokoladekage” taler vist for sig selv – lækker og klæg indeni og sprød ovenpå. Den er bagt med kun 1 spsk mel.

Her er opskriften:

200 g. mørk chokolade, gerne 70 %
200 g. smør
225 g. sukker
5 sammenpiskede æg
1 spsk mel
1 tsk espressokaffepulver (blandet i melet)

Smør smeltes i en gryde og for svag varme smeltes chokoladen med. Sluk evt for varmen og giv chokoladen god tid til at smelte helt. Tag gryden fra varmen og rør sukker i. Æggeblandingen røres i lidt efter lidt. Til sidst kommes mel/kaffeblandingen i.

Bages i en rund springform, evt. med bagepapir i. Ca. 25 min. på 180 grader.

TIP Kagen skal ikke føles helt gennembagt, men skal have tid til at sætte sig. Evt. til dagen efter. Den kan også efter afkøling kommes i køleskabet et par timer inden den spises.

Drys evt med kakaopulver v. servering. Alternativt flormelis, hvis du er mere til det meget søde.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.