Lasses yndlingskage

Lasses yndlingskage

mandelkage-baer


Det her er vores nabo Lasses yndlingskage – en marengskage med masser af mandler, som er sprød udenpå og svampet indeni. Du kan roligt lave den dagen før, for den bliver kun endnu bedre og endnu mere klæg dagen efter.

Opskriften er fra Lasses mor, og jeg er glad for, at jeg har fået lov at dele den her på bloggen for den er rigtigt god – og så er den super nem og hurtig at lave.

Dejen tager ikke meget mere end et kvarter at lave, og der skal kun 3 ingredienser i:

4 æggehvider
200 g sukker
200 g mandler

Du har mange muligheder med marengskagen. Anret den fx helt enkelt med et drys flormelis og lidt bær, eller med flødeskum dækket med forskellige bær.  Du kan også lade den indgå i en desserttallerken med fx lidt vanilleis.
Du kan også vælge at bage mindre kager i muffinsforme. Så skal du bare reducere bagetiden til ca. 20 minutter.

mandel-marengs-kage

Sådan gør du

Pisk æggehviderne helt stive.
Tilsæt en lille smule af sukkeret  (og evt. 1 tsk. hvid lagereddike) og pisk lidt videre, så massen bliver blank.
Tilsæt resten af sukkeret lidt ad gangen og pisk videre til en stiv marengsmasse.
Blend mandlerne og rør dem i marengsen (jeg bruger en minihakker, som hører til min stavblender).


opskrift-mandel-marengs-kage

Hæld dejen i en smurt rapsdrysset springform og bag i 40 min. ved 170 g.

mandel-marengs

 

3 replies
    • Birgitte Bonde
      Birgitte Bonde says:

      Selv tak – altid dejligt at få gode nye opskrifter og så har vi en svaghed for marengs i min familie 🙂

      Hvor mange personer rækker denne opskrift til – sådan cirka 🙂

      Kh, Birgitte

      Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.