Kold ananassuppe med vanilleis og lakridsdrys

Kold ananassuppe med vanilleis og lakridsdrys

Denne dessert er både flot at se og smage. Enkel, men alligevel raffineret og anderledes og utrolig frisk og lækker. Den er ikke svær at lave, men kræver, at du er i god tid, da suppen skal koge og køle ned.

Ananassuppe2

Ananassuppe3Jeg laver desserten med hjemmelavet vanilleparfait, som jeg fryser portionsstørrelser i små ramakiner. Se min opskrift her.
Du kan selvfølgelig sagtens købe en god vanilleis i stedet.

Foruden isen skal du (til 6-8 personer) bruge:
2 modne ananas
200 gram sukker
3/4 l vand
1-2 spsk citronsaft
1 stang vanille
lakridsdrys (fx fra Lakritsfabriken, som er fantastisk god).

  • Skræl ananasserne.
  • Skær nogle helt tynde skiver på et par millimeter med en skarp kniv og læg demAnanassuppe til side. Beregn 1 skive per person, som skal bruges til pynt (jeg pynter med 1-2 halve skiver).
  • Skær gerne et par ekstra, hvis nogle går i stykker i processen.
  • Skær resten af ananasserne i grove tern. Fjern stokken, men kog den gerne med.
  • Kom dem i en gryde med vand, citronsaft, vanillekorn og -skal.
    Lad det simre i 45-50 minutter.
    Lad suppen trække i yderligere en halv time, før du sier og køler den ned. Den skal være køleskabskold ved serveringen.
    Gem de kogte ananasstykker. Hak 2-3 håndfulde i fine tern, som skal fordeles i skålene ved serveringen. Resten kan du gemme og snacke eller bruge på fx morgengrød.

De tynde ananasskiver dyppes i suppen, lægges på bagepapir (de må ikke røre hinanden, for så sætter de sig sammen) og tørrer i ovnen ved 120 g i ca. 1 time.

Anret suppen med lidt af den finthakkede ananas i skåle eller dybe tallerkner. Sæt isen i midten og pynt med 1-2 halve tørrede ananasskiver. Drys til sidst lidt lakrids over.

God fornøjelse!

LÆS FLERE INDLÆG FRA VOKSENLIVSSTIL

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *