Klassisk formkage med æble og kanel

Klassisk formkage med æble og kanel

Favoritkagen igennem nu 3 generationer i min familie er en lækker sukkerbrødskage med æble og kanel. Den er svampet og let crispy ovenpå, og de bløde æbler sætter prikken over i’et sammen med kanelen. Og så kræver den, udover måske æblerne, kun ingredienser, som man ofte allerede har i sit køkken.

kage med æble og kanel

Du skal bruge
150 g smør
250 g sukker
3 æg
210 g mel
1 tsk bagepulver
1 tsk vanille, fra stang, vanillepulver, eller den nye vanillekværn/twister *)
3-4 æbler
2 spsk sukker
2 spsk kanel
(evt. 8-10 hakkede mandler på toppen)

Rør smør og sukker blødt og tilsæt æggene eet ad gangen. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen sammen med vanillen. Kom dejen i en smurt eller bagepapirbeklædt lille bradepande eller springform.
Skræl æblerne og skær dem i både. Rul dem i kanelsukkeret og tryk æblerne let ned i dejen. Drys resten af kanelsukkeret over evt. sammen med hakkede mandler.

Bag kagen i ca. 45 min. ved 175 g.

*) Både Tørsleff og Dr. Oetker har introduceret engangskværne med 5 tørrede og hakkede vanillestænger, når det skal være let og hurtigt (til bagning, smoothies, desserter, salater osv.). Og så udnytter du hele vanillestangen, som har masser af smag. Det virker faktisk rigtigt fint og giver god smag fx til denne kage.

LÆS FLERE INDLÆG FRA VOKSENLIVSSTIL

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *