Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft

I midten af juni blomstrer hyldeblomsterne, som er helt perfekte til saft. Og det er meget lettere at lave, end man skulle tro. Den skønneste duft breder sig i køkkenet, og man kan glæde sig over at bruge nogle af de råvarer, vi har lige udenfor døren. Brug den til saftevand eller bland den med hvidvin eller mousserende vin til en lækker velkomstdrink.

Her er min opskrift:

30 blomsterklaser
3 øko citroner
1,5 kg sukker
2 l kogende vand
1 brev (40 g) vinsyre.

Ryst blomsterklaserne fri for småkryb og skyl dem evt. forsigtigt, hvis det er nødvendigt. Det er vigtigt, at de ikke skylles for meget, ellers mister de for meget af den gode smag.
Læg blomsterne i en skål sammen med sukker og citronskriver. Hæld det kogende vand over. Bland syren i noget af det kogende vand og hæld det i. Rør rundt og opløs sukkeret.
Lad det trække i køleskabet 4-5 dage. Si blomster og citroner fra gennem en sigte. Jeg filtrerer derefter en ekstra gang gennem et klæde (bruger bare en gammel stofserviet).
Fyld saften på flasker – jeg skolder og skyller flaskerne med en lille smule Atamon, men hvis du kun laver en lille portion, som ikke skal holde så længe, kan atamonen udelades.
Saften kan også fryses, men jeg foretrækker at fryse blomsterne i stedet – du kan se et par poser på billedet. Med frosne blomster får du lige så lækker og frisk saft, også om vinteren. Fx til hyldeblomstgløgg til jul.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.