Hjemmelavet knas af græskarkerner

Hjemmelavet knas af græskarkerner

Det kræver kun lidt sukker, honning og græskarkerner, så har du den lækreste slik i huset.

Græskarkerneknas

Kaloriemæssigt får du selvfølgelig sukker, og fedt fra græskarkernerne, men til gengæld fylder og mætter det mere end industrifremstillet slik. Du slipper for farve og andre tilsætningsstoffer, og græskarkernerne indeholder både protein og en række mineraler og vitaminer, ligesom de er kendt for at sætte gang i stofskiftet.

Græskarkerneknas kan spise som slik, til ost, eller hakkes ud til drys til fx is.

Du skal bruge
2 dl tørrede græskarkerner
4 spsk rørsukker eller alm. sukker
2 spsk honning eller akaciehonning
2 spsk vand

  1. Hak græskarkernerne groft – lad gerne nogle af dem være hele.
  2. Smelt sukkeret på en varm pande til det er lysebrunt. Rør lidt i det, når det er begyndt at smelte, så det ikke brænder på.
  3. Tilsæt honning og lad det smelte med i blandingen. Tilsæt vandet.
  4. Rist kernerne i blandingen ved middel til stærk varme indtil de har “poppet” lidt og nogle af dem har taget farve.
  5. Læg blandingen på et stykke bagepapir, så den er klar til udskæring i passende stykker efter afkøling. Den køler hurtigt af i køleskab.

Græskarkerneknas2

 TIP Smid lidt tranebær (som på billedet herunder) eller rosiner på panden, lige før du tager den af. Du kan selvfølgelig også bruge alle tænkelige slags nødder.

Knas med græskarkerner og tranebær

 

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.