Gæstemenuen, der blev væk!

Jeg lovede jo i går, at jeg ville vise de færdige retter i min gæstemenu! Og så skete der lige det, at jeg fortabte mig helt i samværet med vores dejlige gæster – lige præcis, som man jo skal!!!
Ups, nok er jeg blogger, men det er jo derude i virkeligheden, at livet leves, og så glemte jeg at tage billeder undervejs.

Det vil sige, at jeg kom i tanke om det, da vi var kommet i gang med hovedretten, så det her var, hvad det kunne blive til. For pokker, du kan jo ikke en gang rigtigt se det hele i den rodebunke.
Men, du må tro mig, når jeg siger, at det er en virkelig skøn hovedret med mange gode elementer. Det er også en fin hverdagsret, hvor du jo også kan vælge at skære noget af tilbehøret fra.


Så lad os lige tage alligevel: Svinemørbrad med bacon. Små ovnstegte kartofler. Spidskål ristet på panden med lidt parmesan. Æbler og løg stegt med honning og timian.

Mørbraden er bare pudset og viklet med helt almindelig bacon. Derefter har det fået lidt peber og timian. Ca. 25-30 minutter i ovnen ved 180 grader.

mørbrad med bacon

  • Kartoflerne er skrubbet, så de har fået lov at beholde skrællen. Derefter i ind på 160 grader i ovnen med en god klat smør og salt og peber. Ryst dem ind imellem, så fedtstoffet fordeler sig på kartoflerne og giv dem til de er brune og rynkede og møre indeni.
  • Spidskålen er noget af det nemmeste. Halvér det og skær i passende størrelser. Jeg har skåret et halvt ud i fire dele på langs.
    Rist ved god varme på en pande med olivenolie. Giv det salt og peber, evt. lidt ekstra olivenolie, og sted på begge sider til kålen er mør, men stadig har bid. Giv den til sidst lidt citronsaft og revet parmesan.
  • Løg og æbler på panden tager heller ikke lang tid. Steg i olie eller smør. Start med at give løgene et forspring på et par minutter. Tilsæt æblerne, salt, timian – og efter nogle minutter også 1-2 spsk akaciehonning. Steg videre i nogle minutter til æblerne er blød, men stadig har lidt fasthed tilbage.

æble og løg
Forretten med kammuslinger tager vi en anden dag inden så længe. Jeg tager den igen og lover at være mere kvik med fotos 😉

gammeldags frugtsalat
Gammeldags frugtsalat med råcreme

Desserten var frugtsalat med grønne druer, appelsin, mandarin, æble, banan og masser af mørk chokolade.

Råcreme

6 pasteuriserede æg pisket lyst og skummende med 6 spsk sukker og korn fra en vanillestang.
– blandes med flødeskum af ½ liter fløde.

småkager med pistacie

De store småkager med lakrids, hvid chokolade og pistacienødder, som simpelthen smager forrygende, finder du opskriften på her.

 

LÆS FLERE INDLÆG FRA VOKSENLIVSSTIL

2 replies
  1. Tina
    Tina says:

    Uhm dejlig ret 🙂
    jeg skal prøve den en dag, det er altid rart at prøve nye retter 🙂
    Lige kammuslinger er ikke min hofret, men en krabbesalat kan nok erstatte denne herhjemme.
    Det er virkeligt smukt derude i snevejret og vores heste skulle også, som det første da jeg lukkede dem ud af stalden, ud at rulle sig i sneen 🙂
    Ønsker du og dine en dejlig smuk weekend 🙂

    Svar
    • Jeanette
      Jeanette says:

      Hej Tina,
      Ja tak, det er meget dejligt ret – bare ærgerligt, at jeg ikke fik fotograferet den så indbydende 🙂
      En krabbesalat lyder også lækkert.

      Rigtigt skøn dag i det smukke vejr. Viola elsker snevejret, så jeg kan lige forestille mig hestene derude.
      KH Jeanette

      Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.