Frisk fennikelsalat med tranebær

Frisk fennikelsalat med tranebær

Hører du til dem, der går udenom fennikel, fordi den smager for kraftigt og for meget af anis – eller måske fordi den virker besværlig at gå til? Så er du gået glip af noget.  Hvis du skærer fennikel i helt tynde skiver og tilfører en syrlig dressing, får den en meget lækker og mindre markant smag.

Denne fennikelsalat er frisk og velsmagende – og hurtig at lave. Jeg synes, den passer særligt godt til lyst kød som kylling og svinekød eller fisk, men den vil også passe til fx en hakkebøf.
Du får desuden en salat, der på trods af dens lethed og friskhed, hovedsagligt består af en grovere grøntsag med et kostfiberindhold på linje med fx gulerødder og kål.
fennikelsalat

Til 2 personer skal du bruge
1 fennikel
1 lille løg
1 lille håndfuld tørrede tranebær

Dressing
2 spsk hvidvinseddike, evt. hvidvinsbalsamico
½ tsk salt
friskkværnet peber
½ tsk dijonsennep
1½ spsk olivenolie

  • Skyl fenniklen grundigt og skær bunden og de grønne stængler af. Fjern grove yderblade og undlad at bruge det groveste af stokken.
    De friske dildagtige blade kan bruges som krydderurt og evt. blandes i salaten.
  • Skær fenniklen så tyndt ud som muligt. Brug evt. et mandolinjern. Skær fra toppen (ikke på langs).
  • Hak løget helt fint og tilsæt det sammen med tranebærrene.
  • Pisk eddike, salt, peber og dijonsennep, indtil saltet er opløst. Tilsæt derefter olien og pisk godt, så dressingen tykner lidt. Smag til og tilsæt mere olie, salt og sennep efter behov. Jeg foretrækker dressingen meget syrlig.
  • Bland dressingen i salaten. Salaten kan serveres med det samme, men kan også tåle at stå og trække.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *