Flot italiensk brød, der ikke slår fejl

Ofte er det enkle og rustikke det mest lækre, og dette brød kræver hverken mange ingredienser eller meget arbejde. Og så lykkes det altid! Det kan serveres helt, i fine firkanter eller aflange skiver – uanset hvad, er det flot til ethvert bord, ikke mindst til sommerens buffeter eller grillretter. Det er også super fint til forretter eller fx den hjemmelavede gazpacho.

Det eneste, du skal bruge er:
25 g gær
½ l vand
800 g hvedemel
2 tsk salt
1 tsk sukker
olivenolie
Salt og evt. frisk eller tørret rosmarin

  • Opløs gæret i det lunkne vandfoccacia
  • Bland mel, sukker og salt og rør det i
  • Ælt dejen igennem, så den samler sig godt. Enten på et meldrysset bord – eller direkte i en stor skål.
  • Lad dejen hæve tildækket en times tid
  • Pensl en brandepande med olivenolie (her er brugt en brandepande på 25×35 cm.) Vær gerne generøs med olien, så får du en lækker sprød skorpe.
  • Hæld dejen over i bradepanden og pres det ud i siderne. Efterhæv i en halv times tid.
  • Tryk huller i dejen og pensl godt med olivenolie. Jeg foretrækker selv af hælde godt med olie på og fordele det med fingrene, mens jeg samtidig får glattet dejen lidt ekstra. Også her gælder det, at en god mængde olie giver en fantastisk lækker sprød skorpe.
  • Til sidst fordeler du et par spiseskefulde salt, gerne flagesalt, over brødet. Brug mere eller mindre salt efter behag, eller udeluk det helt. Du kan også pynte med nogle rosmaringrene, som jeg har gjort her, eller drysset hakket frisk eller tørret rosmarin udover brødet. Endelig har jeg valgt at stikke nogle cherrytomater i dejen, hvilket naturligvis kan udelades.
  • Bages ved 200 grader i ca. 25 minutter.

Du kan også lave brødet større og tyndere eller mindre og tykkere. Det er også fint at lave et rundt brød i en springform. Hold øje med bagetiden afhængigt af tykkelsen.

Tip! Du kan prøve dig frem med hakket oliven eller soltørrede tomater i dejen.

3 replies
    • Jeanette
      Jeanette says:

      Hej Nete,
      Ca 25 minutter ved 200 grader 😀
      Opskriften er uden olie i selve dejen, men du kan sagtens give den en spiseskefuld, hvis du har lyst. Ellers bruger jeg kun olie til at smøre formen med og ovenpå dejen.
      De bedste hilsner
      Jeanette

      Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.