Broccolisalat med kalkun

Broccolisalat med kalkun

salat-broccoli-kalkun

Jeg er blevet ret vild med salater med broccoli eller kål i stedet for traditionel salat. Det fylder godt og kan sagtens udgøre et mættende aftensmåltid – og så er det sundt!
Kalkun har til gengæld ikke stået på menuen her længe, men jeg synes egentlig, det er lækkert, især når det får nogle gode smagsgivere som fx rødløg, bacon og balsamico. Som med så mange salater, er det en god dressing, der gør hele forskellen! Og jeg taler altså om hjemmelavede dressinger, som er det nemmeste i verden at lave og som bare smager fantastisk.

Her får du opskriften på en nem og lækker broccolisalat med kalkun, pancetta (eller bacon) og balsamicodressing.

salat-kalkun
Til to personer skal du bruge

1 broccoli
ca. 350 gram kalkunstrimler
ca. 75 gram pancetta eller bacon
ca. 1/3-del agurk
5-10 cherrytomater
1 rødløg
½ chili (kan udelades)

Dressing af ca. ½ dl. balsamicoeddike, ca. ½ spsk honning, ½ tsk salt, peber – piskes sammen, hvorefter der piskes ca. 1/4 dl. olivenolie i.
Jeg foretrækker dressingerne til den syrlige side, men den kan selvfølgelig smages til mere mindre eddike eller mere olie efter smag.

Rist bacon- eller pancettatern på en tør pande. Når de er tæt på at være klar, tilsættes kalkusstrimlerne. Tilfør evt. lidt ekstra fedtstof, og pas i det hele taget på, at du ikke steger kalkunen for meget, så den bliver tør. Krydr med salt – ikke for meget – og peber.

Broccolien skærer jeg ud fra toppen, så den bliver ret findelt – og de små stokke skærer jeg tyndt ud, for de skal selvfølgelig også med.
Løg og chili hakkes fint. Skær agurken ud og halvér tomaterne.
Bland det hele sammen og hæld dressingen over (gerne lidt før serveringen).

broccolisalat

 

Kærlig hilsen Jeanette

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.