Blomkåls-tzatziki med purløg og græskarkerner

Blomkåls-tzatziki med purløg og græskarkerner

Denne velsmagende og fyldige salat med letkogte blomkålsbuketter har jeg oprindeligt fundet hos Meyer, men har modficeret den lidt. Den er fantastisk lækker til fx kylling, hakkebøffer eller frikadeller.

blomkål

Du skal bruge
1 blomkålshoved i små fine buketter
2½ dl creme fraiche 9% eller græsk yoghurt
1 fed hvidløg
salt og peber
1 bundt purløg
græskarkerner
revet skal af ½ citron

  • Kog de små buketter i letsaltet vand ca. 2 min., så de stadig er al dente. Køl dem hurtigt i koldt vand og lad dem dryppe af.
  • Hak purløg og hvidløg fint og blandt det i creme fraichen og smag til med salt, peber og citronskal. Gem 1/3 del af purløget til at drysse på toppen.
  • Tørrist græskarkernerne på en pande med lidt salt.
  • Vend blomkålen i blandingen. Anret i en skål og drys med purløg og græskarkerner.

1 svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.