Banankage med chokolade og citronglasur

Banankage med chokolade er en nem, hurtig og god skærekage, som med garanti altid bliver svampet og blød. Den lækre konsistens og kombinationen af banan og chokolade er et sikkert hit, og desuden tilfører bananerne en fedme, der gør, at der kun skal bruges 100 gram smør i kagen.
Den er perfekt at lave, hvis du har et par overmodne bananer liggende, som skal bruges. Jo mere modne bananerne er, jo sødere bliver din kage.

Jeg har i min opskrift, som faktisk stammer helt tilbage til min barndom, tilsat den traditionelle banankage blå birkes og citronskal for at give lidt mere tekstur og syre til den søde og bløde banan. Du kan også putte lidt hakkede valnødder i dejen, hvis du vil.

Du kan servere banankagen både med og uden glasur, men jeg synes nu, at en citronglasur tilfører noget ekstra godt til kagen og et godt modspil til bananerne.
Banankagen er også god og saftig dagen efter, og faktisk holder den sig fint i 2-3 dage.


Opskrift på banankage

4 æg
200 gram sukker
1 tsk vanillesukker
100 gram smør
150 gram mel
1 tsk bagepulver
1 tsk. revet citronskal
1½ spsk blå birkes (kan udelades)
100 gram mørk chokolade

1. Smelt smørret

2. Pisk æg med sukker og vanillesukker til det er lyst og skummede

3. Rør eller blend bananerne til mos. Tilsæt revet citronskal, birkes og groft hakket chokolade


4. Sigt mel og bagepulver og rør det i æggemassen. Tilsæt også det smeltede smør.

5. Rør det hele sammen og fyld dejen i en springform, smurt eller med bagepapir.
Bag i 30 minutter ved 200 grader.

 

Citronglasur

Lad kagen køle lidt ned og giv den derefter en dejlig syrlig glasur med citron:

ca. 2 dl. flormelis røres op med ca. ½ dl. friskpresset citronsaft.
Pynt evt. med lidt citronskal og birkes.

 

1 svar
  1. Tina
    Tina says:

    God eftermiddag!
    Sikke en dejlig kage du har bagt 🙂
    Den skal jeg prøve, banan og citron er jo godt sammen.
    Og valnødder vil sikkert også gøre sig godt heri.
    Jeg fik bagt en drømmekage i går og er begyndt at bruge hørfrøolie fremfor smør, så håber også den kan gå til banankagen.
    Ønsker jer en rigtig god weekend 🙂

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.