Appelsinmarinerede jordbær med creme

Appelsinmarinerede jordbær med creme

Her får du opskriften på en rigtig  fin sommerdessert med sæsonens lækre jordbær. Et lidt mere raffineret alternativ til jordbær med fløde, hvor der er tilsat sukker og appelsin, men stadig enkel at have med at gøre.

 marinerede jordbær2

Til 6 personer skal du bruge
1 kg jordbær
2 dl sukker
1½ dl appelsinsaft

Creme
2½ dl. flødeskum
2 dl. creme fraiche 9%
2 spsk sukker
1 tsk vanillesukker
2 tsk revet appelsinskal

  • Pres appelsinerne til marinaden. Husk at rive skallen til creme, før du presser appelsinerne.
  • Blad appelsinsaft og sukker, og rør godt rundt til sukkeret er godt opløst. Smag marinaden til og tilsæt evt. mere sukker afhængig af jordbærrenes sødme.
  • Skær jordbærrene  i halve eller kvarte afhængigt af størrelsen og vend dem i marinaden. De skal trække i mindst en time, men friske faste bær kan sagtens ligge 2-3 timer uden at blive smattede.
  • Pisk fløden til en ikke for tynd flødeskum.
  • Rør creme fraiche, sukker, vanillesukker og appelsinskal i flødeskummet. Smag cremen til og tilsæt evt. mere sukker, vanille og appelsin efter smag. Jeg har på billedet brugt hjemmelavet vanillesukker, så derfor kan du se rester af hakket vanillestang, som jeg har pyntet lidt med på toppen.

marinerede jordbær

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.