Tilbage på havet!

Tilbage på havet!

Måske læste du sidste sommer, at Sten og jeg kastede os ud i livet som bådejere. Jeg havde aldrig troet, at det ville være noget for mig, men det var gået op for mig, hvor utroligt afslappende og mindfuldt det er at være ude på havet. Sten var ikke sen til at slå til, da jeg viste en lille sprække af åbenhed for ideen, og en ret intens proces startede, hvor vi på tre uger fik taget speedbådscertifikat, købt en ældre motorbåd og fået en gæsteplads i vores lokale havn (båden kan du se i indlægget her).

Nu skulle der være ro på den front, men næ nej, sådan kom det faktisk ikke til at gå. Sten fik sig i den grad en ny passion, og han fandt ud af, at båden måske ikke var det helt optimale valg alligevel.
Her var det så, at jeg meldte mig – ikke ud, men – ud på sidelinjen, mens det lykkedes ham at sælge den første båd igen og finde frem til drømmebåden i Holland. Den hedder Zarro Maxx 27 og er den første af sin slags i Danmark.

zarro-motorbaad

Vores behov er korte ture, socialt samvær med gæster ombord og kun en enkelt overnatning i ny og næ. Og så behøvede det ikke at være så hurtigtgående og larmende, men mere en loungeagtig båd, hvis man kan kalde det sådan.

Zarro har specialiseret sig i moderne motorbåde inspireret af klassiske hollandske kanalbåde, hvor man står bagerst og styrer og derfor er mere med i selskabet fremfor at stå med ryggen til. Den har også alle mulige lækre features som integration til iPad, bluetooth musikanlæg m.v. Store drenge og deres legetøj, du ved! 😉

motorbaad-styre-bagiDen er helt speciel, og meget flot, synes vi, og vi kunne ikke finde et bedre navn til den end DIVA. (Eftersom der kun findes den ene her i Danmark, viser vi den i øvrigt gerne frem til andre, som er interesserede i den og gerne vil spare en tur til Holland i første omgang).

Den skulle efter planen have været landet her den 1. april, men den holdt ikke, og den ankom i går mere end 2½ måned forsinket. Den danske sommer taget i betragtning har det nu ikke betydet, at vi er gået glip af ret mange sejldage og solskinstimer, så det har ikke gjort så meget. Og nu er den her, og i dag fik vi installeret os i den og kom omsider igen på havet.

Bagerst er der plads til kaptajnen og to mere.moderne-motorbaadI midten kan man vel sidde 7-8 stykker, og bordet kan slås ud. Der er er lille “køkken” bestående af vask, tre gasblus og et lille kølekab.
Forrest er en lille kahyt med to sovepladser. Der kan i øvrigt laves solseng/soveplads oppe i midten også. Så den er meget funktionel til vores behov. Den kan desuden overdækkes helt med kaleche.

img_2364

lounge-motorbaad

zarro-kahyt
Det slog mig hurtigt igen, at det er så afslappende at være ude og sejle – ja, egentlig bare det at slå sig ned i båden og være der. Man tænker ikke på alt muligt andet end bare at være og slappe af. Jeg synes stadig, det er en mindfuldhed, der bare sniger sig ind på een, og pludseligt er dagen gået, uden at jeg har tænkt det mindste på, at nu skal jeg også huske at gøre dit og dat.
Det er virkeligt godt, og selvfølgelig også noget, man kan opleve andre steder i naturen og på ferier. Jeg nyder bare, at jeg kan gå til og fra meget nemt og hurtigt, og at det er uden de store forpligtelser (her er det Sten, der har hovedansvaret, og det er fedt).

Siden sidste år er Viola jo også kommet til, og hun er den perfekte skibshund, der uden det mindste kommer i redningsvest og om bord, hvor hun i den grad også bare nyder livet. Hun passer perfekt ind i livet hos os, og hvor var et bare en god beslutning at få hende.

skibshund

Der er stadig ikke meget godt sejlvejr i sigte, men vi kan da sætte os ned under kalechen og hygge os, mens vi hører regnen tromme 🙂

sejlerliv

 

Kærlig hilsen Jeanette

LÆS FLERE INDLÆG FRA VOKSENLIVSSTIL

2 replies
 1. Mormormedstiletter
  Mormormedstiletter says:

  Flot, flot skib I har købt!
  Vi har selv lige solgt vores Princess 50 her i Danmark pga. det ustabile danske vejr og i stedet købe hus og mindre båd i Spanien…..meget anderledes, men livet på vandet er stadig det samme Mindfulde, som du beskriver😊

  Svar
  • Jeanette Hylleborg
   Jeanette Hylleborg says:

   tusind tak, og du har helt ret – specielt denne sommer er ikke noget at råbe hurra for. Så Spanien lyder da virkelig lækkert. Tillykke med det 🙂
   KH Jeanette

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *