Tidlig julestemning!

Tidlig julestemning!

Indlægget indeholder reklame for Greengate!
greengate-julebordHvis du allerede går her midt i november og føler dig lidt i julestemning, måske er begyndt at nippe af marcipanen og høre svulstige juleballader, så kan jeg trøste dig med, at du ikke er alene. Så er vi i alt fald to!

I går var der allerede skruet godt op for julen hjemme hos os, hvor vi holdt årets første julefrokost.  Vi lagde stilen fra start med velkomstdrinks med røde sukkerkanter.
Det er måske lidt retro, men flot og festligt – jeg kan lide det – og med røde frozen strawberry daiquiries i, var der ikke et øje tørt.
Sukkerkanterne lavede jeg allerede om formiddagen, og det fik dem til at være tørre og mere holdbare til om aftenen. Jeg pensler kanten med rød frugtfarve med en bagepensel (en af gummi, så den ikke bliver rød), mens jeg holder glasset skråt nedad. Derefter dypper jeg glasset på en tallerken med et passende lag sukker.

sukkerkant-drinks

Selve min strawberry daiquiri blev virkelig god, men jeg var lidt presset på tid til sidst, så jeg desværre ikke fik skrevet blandingsforholdt eksakt ned. Men det var (til 11 personer) noget  hen i retning af ca. 1 liter isterninger og 3/4 liter frosne jordbær (fra haven – ikke et dårligt formål, hvis høsten er i overmål!), 70 cl. lys rom, 2 dl. friskpresset lime og ca. 2 dl sukker. Sidstnævnte må man smage til i forhold til jordbærrenes sødme. Jeg lavede drinken til den lidt søde side, og det var meget populær!
Jeg lavede den i to portioner for at have plads i min foodprocessor. Først isterninger og halvt optøede jordbær, som knuses sammen. Derefter tilsættes rom og lime, og til sidst smages der til med sukker. Det hele blendes godt sammen.

greengate-papir-julekugleBordet var pyntet med det fineste julepynt, som jeg havde været så heldig at få lov at vælge ud fra Greengate. De har lavet nogle virkeligt yndige juleophæng i år, og deres papirblomster synes jeg også er noget helt særligt. De fås i sæt med to grå og to lyserøde (kan købes her).

Der må gerne komme nogle farver på, og lyserød er et hit for tiden – til min store glæde – og også til jul.
Den lyserøde julekugle med striberne er så fin, så fin, og jeg også en svaghed for den hvide julekugle ved siden af med små glimmerjuletræer og en rød hjort.
Dem og mange andre finder du hos Finenordic.dk her

greengate-julepynt

Rystekugler er en ting, som jeg aldrig holder op med at blive tiltrukket af! Og de var bare så dekorative på mit før-julebord.
De koster hhv. 99 og 149 kr. og jeg har fundet dem online her hos Solkrogen.com.

rystekugler-jul

Og til allersidst en af de fine hilsner fra vores skønne gæster – og det er jo så sandt, som det er sagt: Traditionen leve!

juletraditioner

Det blev et tidligt startskud på julen i år ♥ -men der bliver helt sikkert mere, hvor det kommer fra af juletips og julestemning her på bloggen den kommende tid!

Kærlig hilsen Jeanette

2 replies
 1. Birgitte Bonde
  Birgitte Bonde says:

  Hvor ser det smukt, dekorativt og hyggeligt ud, kære Jeanette – sjovt så har jeg det på samme måde som dig med rystekugler, jeg drages også af dem og har udset mig en, jeg vil have mig med…gæt…lyserødt 🙂 – den er dog ikke julet, men forårs-inspireret med et fint lyserødt japansk kirsebærtræ. Den er fra Coolsnowglobe, og den er bare så fin 🙂

  Sikke også en sød hilsen fra jeres gæster 🙂

  Håber I havde en festlig julefrokost, dine velkomstdrinks var i hvert fald en festlig start 🙂

  På onsdag starter min søster og jeg med vores juleforberedelser som er julemedister og næste onsdag juledekorationer. Det er så hyggeligt, når man forbereder julens komme 🙂

  Jeg glæder mig til vi ses 🙂

  Kh, Birgitte

  Svar
  • Jeanette Hylleborg
   Jeanette Hylleborg says:

   Tusind tak, det var en herlig aften – og ja, de velkomstdrinks gav en flyvende start! 🙂
   Hvor pudsigt med rystekuglerne, også her har vi en fælles passion. Så skønt jeg jeres juletraditioner og alt det, I gør ud af det. Det er hyggeligt.
   Vi ses på lørdag, og jeg glæder mig meget.
   Kærlige hilsner
   Jeanette

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *