Rynker er, hvad vi gør dem til!

Rynker er, hvad vi gør dem til!

Huden er et emne, som fylder en del for mange af os kvinder – især fra vi er plus 40 eller deromkring. Før eller siden når vi jo det punkt, hvor de første linjer, senere rynker og mindre fasthed sætter ind. Det er meget forskelligt, hvornår og i hvilket omfang, men én ting er sikkert – det kommer til os alle!

Jeg hører så tit kvinder udtrykke, at de er kede af deres rynker. Det gælder kvinder i både 40’erne, 50’erne, 60’erne, 70’erne eller ældre. Uanset, hvor gamle vi er, har mange bare svært ved at forlige sig med dem. Det gælder også mig selv, og jeg småærgrer mig da ind imellem, når kan se, at huden i ansigtet – eller (skriiiig) på halsen – ikke længere er helt den samme, når det kommer til glathed og fasthed. Men jeg ryster det altid af mig igen og siger til mig selv, at det sgu ikke er så tosset i forhold til mine 51 år.

Hvis du læser med her på bloggen, så ved du også, at jeg bestemt IKKE er fortaler for at lade stå til. Der er så mange ting, vi kan gøre i vores livsstil og hudpleje for at være den bedste udgave af os selv, uanset alder. Men, når det så er sagt, så nytter det heller ikke noget at lade naturens gang tyrannisere os og ødelægge vores selvtillid og glæde.

Det handler også om vores mindset. Så længe, vi selv vælger at tænke og sige – og vi går og bekræfter hinanden i – at rynker er så forfærdelige, så kan det nærmest kun gå ned ad bakke herfra. Vi kunne også vælge at se på os selv i forhold til den alder, vi nu en gang har? Ja, vi FÅR flere rynker og grå hår, men derfor kan vi være fuldt ud lige så smukke, stilfulde og velplejede – og have en personlighed, som jo immervæk i sidste ende ALTID vil overstråle udseendet, om du er 19 eller 89.

rynker

Jeg er ikke bange for at sige, at jeg er tilfreds med mig selv og har det godt mit udseende uanset rynker, en blødere kæbelinje og grå hår. I alt fald langt, langt det meste af tiden (vi har vel alle vores downs og dårlige dage). De sidste 10 år har jeg været mere tilfreds med mig selv end nogensinde. Jeg er på ingen måder perfekt, og det er nok ikke, fordi jeg ligefrem er blevet flottere i løbet af fyrrerne og starthalvtredserne. Der er snarere mit mindset, og mit syn på mig selv, der har ændret sig. Jeg HAR VALGT at være stolt af min alder, og jeg ser og vurderer mit udseende i forhold til den.
Jeg får det bedste ud af tingene, og så plejer jeg mig selv og min hud – uden at være fanatisk – på en naturlig måde, så jeg både har det godt, lever relativt fornuftigt og holder mig så godt, som jeg nu kan. Så kan jeg ikke gøre det bedre.

Så, udover de mange råd om hudpleje m.m., som jeg deler ud af på bloggen, så mener jeg bestemt også, at vi skal huske vores selvaccept og vores indre værdier. Vi er da ærligt talt blevet for gamle til, at det skal handle om udseendet det hele! Ellers ender det med, at vi kan se tilbage på et liv med kronisk utilfredshed, hvor alting til enhver tid var bedre for ti år siden. Lad os i stedet nyde livet, der hvor vi er lige nu, og også begynde at se lidt anderledes på rynkerne. De har altså lov at være her – og det har os, der bærer dem også! ♥

Kærlig hilsen Jeanette

2 replies
 1. Ditte
  Ditte says:

  Jeg er helt med på at være den bedste udgave af mig selv, og elsker hudpleje og selvforkælelse, men jeg er også r.. Træt af det rynkehysteri, jeg elsker at være blevet snart 48 for tænk lige hvad alternativet ville være ….

  Svar
  • Jeanette Hylleborg
   Jeanette Hylleborg says:

   Hej Ditte,
   Tak for kommentaren! Det er skønt at høre, at du også elsker din alder.
   Vi er helt på linje – jeg elsker at pleje mig selv på en naturlig måde, men jeg nægter også, at rynker skal være “forbudt for kvinder”.

   KH Jeanette

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *