Farvel januar blues!

Farvel januar blues!

Har du også gået rundt og følt dig lidt træt og energiforladt den sidste tid? Så skal du vide, at du ikke er alene! Jeg kender i alt fald ikke nogen, der ligefrem går rundt med armene oppe over hovedet og er totalt overskudsagtige og sprudlende lige nu. Selvom de selvfølgelig må findes.

Når jeg ser tilbage, også her på bloggen, så er det altid det samme med januar – vinteren har fået tag i os, og gassen er gået af ballonen efter julen og nytåret. Man længes efter at sove længe, slappe af foran tv og spise mere usundt end godt er, og måske er lunten endda lidt kortere og frustrationerne lidt større, end de ville være på en solskinsdag i juni.
Hallo januar blues! Farvel humør, energi og initiativ! 

For mig er januar altså ikke ligefrem den måned på året, hvor jeg har allermest fart på, har mest mod på tingene og får flest lyse ideer. Sådan er det bare – og sådan skal det have lov til at være. Jeg har valgt at se det som en opladning, hvor jeg samler kræfter igen. Der er ingen grund til at blive mere januarsur, end man ind imellem er i forvejen, men hellere acceptere tingenes tilstand, gå tidligt i seng og sænke aktivitets- og ambitionsniveauet lidt, indtil energien vender tilbage.

Og nu er der kun 3 dage tilbage af januar! Bevares, en januar blues kan sagtens strække sig langt ind i februar, men på en solskinsdag som i dag, er det alligevel som om, at håbet og initiativet vender langsomt tilbage. Vi gik en morgentur i dag i Dyrehaven, hvor vi nød den smukke vindstille dag, hvor solen allerede er begyndt at vise lidt magt. På sådan en dag, kan man mærke, at foråret trods alt ikke ligger alt for langt væk – og at energien så småt kommer snigende tilbage. Om ikke helt endnu, så varer det ikke længe!

dyrehaven-januar
Så er du træt og energiforladt og ramt af januar blues – fat mod, du er ikke alene! 🙂 Det er nok bare fordi, vi faktisk har brug for at lade op og samle energi. Og nu lysner det – om tre dage er vi allerede i februar og inden man ved af det, er man igen inde i en god spiral med overskud og klar til at møde foråret. I dag ser det hele allerede lidt lysere ud.

Kærlig hilsen Jeanette

LÆS FLERE INDLÆG FRA VOKSENLIVSSTIL

4 replies
 1. Birgitte Bonde
  Birgitte Bonde says:

  Kære Jeanette

  Du har fuldstændig ret! Vi er påvirket af kulden og mørket. Hvis vi tænker tilbage i tiden, så “gemte” man sig jo også i huler og grotter i denne periode – det må vi også godt 🙂

  Jeg træner med et par jævnaldrende “piger” (vælger vi stadig at kalde os 🙂 ) – og efter de sidste par træninger har vi været fuldstændig udmattede og trætte, specielt har vi lagt mærke til, at vi ikke siger noget til hinanden lige efter, hvilket vi altid plejer at gøre. Det har undret os! Men vi forklarer hinanden med, at det må skyldes årstiden 🙂

  Du kan også tro, at jeg glæder mig til at komme ud på cyklen igen, men der skal lige lidt flere varmegrader til.

  Du må have en rigtig dejlig dag og en skøn weekend lige om lidt – jeg skal på en udendørs camp lørdag, så jeg krydser fingre for tørvejr 🙂

  De bedste og kærligste hilsner, Birgitte

  Svar
  • Voksenlivsstil
   Voksenlivsstil says:

   Kære Birgitte,

   Det lyder som om, at du også er på vej ud af “mørket”. Snart er der sikkert gang i både snak og cykel for fuld tryk igen 🙂 Jeg synes allerede, at det begynder at hjælpe på energien igen.

   Jeg håber, du får en god og tør camp – og en skøn weekend i det hele taget.

   Mange kærlige hilsner fra Jeanette

   Svar
 2. Birgitte Bonde
  Birgitte Bonde says:

  Kære Jeanette
  Hvor er det dejligt at høre, at jeg ikke er den eneste! Din beskrivelse af januar blues er præcis, som jeg har det for tiden.

  Jeg føler, jeg er gået i hi. Jeg gør og laver det jeg skal, men derudover er der ikke meget tilbage på energikontoen. Jeg elsker inde-/hjemmehygge for tiden og nyder at fordybe mig i en god bog eller med en hyggelig film.
  Jeg længes efter lyset og varmen og heldigvis ser jeg dagene bliver længere og længere og jeg elsker det. Jeg ved, der er lang vej til foråret spirer, men når jeg hører fuglene fløjte, så siger jeg til mig selv, at det heldigvis går den rigtige vej. Jeg lader op i naturen og elsker mine gåture i skoven og ved havet, men derefter er det også bare med at komme hjem og hygge på sofaen 🙂

  Måske vi bare skal give os lov 🙂

  Kan du have en rigtig dejlig mandag og en skøn ny uge.
  Kærligst
  Birgitte

  Svar
  • Voksenlivsstil
   Voksenlivsstil says:

   Kære Birgitte,
   Ja, jeg tror lige præcis, vi bare skal bære over med os selv 🙂 Det skulle da også være mærkeligt, hvis vi ikke blev påvirket af kulden og mørket.
   Det lyder også som om, at du hygger dig. Jeg tager også lidt en slapper for tiden, og jeg nyder det. Kan dog godt mærke, at kroppen mangler nogle løbeture, men det kommer inden længe, når energien vender tilbage.

   Tak, fordi du skrev – det er altid rart at høre, at andre har det ligesom een selv 😉

   Så ha’ en skøn og langsom og hyggelig uge.
   Mange kærlige hilsner fra
   Jeanette

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *