Et skår i juleglæden!

Et skår i juleglæden!

I går fik vi slået et skår i juleglæden, som jeg er nød til at dele med dig.
Det er en rigtig øv-historien, men jeg vil med det samme sige, at jeg er i fuld gang med at vende tingene til det positive i det omfang, det overhovedet kan lade sig gøre.

***

I aftes blev vi ringet op af alarmselskabet, som kunne fortælle, at der gik en person rundt i vores hus. En meget ubehagelig realtime opdatering, skal jeg hilse at sige!
Vi befandt os midt i  aftensmaden hos Stens datter og hendes kæreste på Frederiksberg, ca. 25 minutter hjemmefra.

***
Turen hjem blev mere og mere nervepirrende, som vi nærmede os – hvad havde han taget, var julegaverne væk, hvilke smykker var væk, hvad med min pc, hvor meget havde han rodet, var vinduer smadret, var han stadig i huset?

Vi havde straks ringet til to af vores søde naboer, og én af de positive fortællinger i hele historien er, at de prompte kom ud og holdt øje og stod vagt. De vi kom hjem, blev vi ikke alene modtaget af vagtmand og politi, men også af både børn og voksne, som deltagende stod og ventede på os. Vi var ikke alene! ♥

***

Vi havde haft besøg – ikke af julemanden, der kom ned gennem skorstenen for at bringe os gaver – men en klatretyv, en adræt satan, der havde brugt trinene op ad skorstenen til at komme op på taget og derefter ned på bagsiden af huset, hvor han har stået i tagrenden og brækket et kvistvindue op. Ikke just en sød og rar julemand, men én, der kom for at lænse os for kontanter og smykker.

Vi har ikke alarm på førstesalen, og det er åbenbart en trend, som tyveknægtene har luret. Vores området er for tiden stærkt plaget af indbrud og mange af dem via overetagen. Det slutter nu hos os, og der er bestilt en rumalarm med kamera ovenpå også.

***

Da vi kom hjem, måtte vi først ikke gå ind, så vi måtte tålmodigt vente lidt endnu på at besigtige skaderne. Politiet var ved at gennemsøge huset for at se, om tyven var derinde stadigvæk. Alt var nemlig gået stærkt, og vagtmanden afkom 7 minutter efter, at alarmen gik. Der kom også en hundepatrulje, som søgte efter manden i området efter, at han måtte være stukket af gennem haverne. Desværre uden held.

***

Vi fik lov at komme ind i huset. Gudskelov havde vi haft Viola, vores lille hund, med os på besøg, så der var ingen fare på færde for hende – positive ting nr. 2!

Vinduet var brækket op med et koben, så hasperne var flået af, men der var ikke smadret vinduer, og indefra ser det ikke ødelagt ud. Det kan klares med et par nye hasper. Positive ting nr. 3.  Men så kom vi til de ting, der manglede! Det er først og fremmest gået ud over mine smykker, foruden nogle tusinder i kontanter. Min varme lange dunfrakke blev han sjovt nok også fristet af, så den mangler jeg på mine gåture med Viola nu.

***

Smykkerne er det værste! Ikke de ting, som kan genkøbes, men de stærkt personlige smykker, som rummer minder og har affektionsværdi. Væk er min farmors store guldarmbånd, som jeg huskede hende med, væk er min mormors forlovelsesring, væk er min unika armring lavet af guld fra min mor, mormor og farmor, væk er mine bryllupsperleøreringe, som også var min morgengave, væk er brillianthjertet, som var en gave fra mine forældre, væk er min oldemors broche, væk er Dagmarkorset fra min dåb, væk er de store sølvsmykker fra min ungdom, væk er min store flotte Lotusring, som var en gave fra Sten, min Saturnring og min hjertering, som heldigvis alle tre kan erstattes. Væk er mit lille Cartier Tank ur og flere andre ting.

De ting, som ikke kan erstattes er dét, som gør allermest ondt, og da jeg nåede armringen, brillianthjertet og mine bryllupsøreringe, måtte jeg fælde en lille tåre, selvom jeg prøver at tage tingene i stiv arm, som de kommer.

***

Positive ting nr. 4 er, at vi har haft besøg af en trods alt flink tyv, hvis man kan kalde en tyv flink overhovedet. Men faktum er, at han har rodet minimalt. Min pung er tømt for penge, men ellers efterladt pænt med alt andet. Tøjet er kigget igennem, men ikke væltet ud af skabene. Så det var lynhurtigt at rydde op og tage sit hjem tilbage. Sent i aftes måtte jeg støvsuge og vaske gulvene, før jeg gik i seng, som en mental proces for at fjerne alle spor.

***

Da han er nået stueetagen, er han blevet overrasket af alarmen i det øjeblik, han trådte ind i stuen. Et enkelt skab har han nået at kigge i, før han har taget flugten tilbage over taget.

Han nåede dog også at blive fristet af min splinternye taske, hvilket jeg kan forstå, for den er meget flot og flashy. Den er et ekstravagant køb, må jeg indrømme, som jeg havde tilladt mig selv fornyligt.
Jeg købte den sidste hos Gucci, og jeg tror ikke, der er ret mange af dem i Danmark, så hvis du ser denne her taske, så er der er en chance for, at den er min!
gucci-love-bag

Tasken bliver noget af det første, jeg skal have købt igen. Og en varm dunfrakke – positiv ting nr. 5 er, at jeg strengt taget godt kunne trænge til en ny.

Men smykker er ikke noget, man bare sådan erstatter – for mig er de personlige, samlet gennem årene og har en betydning. Jeg forventer ikke at se dem igen nogensinde, så jeg må indstille mig på, at de er væk for evigt.

Enden på det må blive, at jeg – når jeg er klar – går ud og køber nogle nye velvalgte ting, som fremover skal rumme alle minderne. Mine forældre skal hjælpe mig med at finde det nye brillianthjerte, som er deres gave.

***

Jeg er, trods det, at jeg vælger at være positiv, mærket i dag, vågnede op med en kæmpe rynke mellem øjnene og føler mig træt og gennembanket.
Men nu ser vi fremad, får flere alarmer, nye smykker med en ny betydning!

Jeg er sur på tyven, men eet eller andet sted er jeg glad for, at han ikke faldt ned fra taget, og vi fandt ham død eller lemlæstet udenfor. Faktisk burde han hyres til at ordne vores skorsten uden stillads eller kran – eller det kunne være en passende straf. Desværre tror jeg ikke, at Arbejdstilsynet vil bryde sig om det. De lever livet farligt, de tyveknægte, men de gør godt nok også livet surt for os andre.
Han er ikke LOVED!

Men her er vi ikke sådan at få ned med nakken, så jeg vælger at fokusere på de positive ting, der trods alt er, så vi klinker skårene og finder juleglæden frem igen. Den håber jeg også har indfundet sig hjemme hos dig.

Tak, fordi du læste med, og jeg måtte dele historien med dig ♥

Kærlig hilsen Jeanette

19 replies
 1. Ingrid
  Ingrid says:

  Oi, det hørtes ikke noe greit ut og veldig ubehagelig at noen har vært inne i hjemmet ditt. Det er bare å håpe at noen av smykkene kommer tilbake. Undrenes tid er ikke forbi.

  Håper du/ dere har fine juledager til tross for en dårlig start.

  Beste hilsen Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

  Svar
 2. Bettina Hjort
  Bettina Hjort says:

  Det gør mig virkelig ondt at høre, nej altså, jeg er helt uden ord. Men kan ikke lade være med at tænke på, at det nok var godt at i ikke var hjemme, man har jo læst om hjemmerøverier der er gået galt. Men hvor er det en skam med de smykker, og du som gemmer på klenodier fra din familie, og går op i de ting, hvor er det bare ærgerligt. Måske i burde holde øje med dba eller andre steder hvor de sælger brugte ting.
  Jeg håber at du trods omstændighederne har det godt.❤️

  Svar
  • Jeanette Hylleborg
   Jeanette Hylleborg says:

   Tusind tak, kæreste Bettina – alt er fint, vi er lidt rystede, men glade og vi skal nok komme over det. Smykkerne er heldigvis kun døde ting, så det skal nok gå.
   Glædelig jul på slottet!
   Knus Jeanette

   Svar
 3. Eva Bacher
  Eva Bacher says:

  Åh dit lille pus! Det er rædselsfuldt. Jeg har aldrig selv prøvet det, men begge naboer har – det ene hold endda om natten mens de lå og sov havde han sørme listet rundt. Virkeligt ubehageligt for dem.
  Og dine smykker -sådan noget forstår man nok selv først når man selv oplever det. Jeg har nu kun en enkel halskæde m rubiner fra min mor ( altså meget lille! Det lyder så flot), men ellers har vores ‘arv’ fra familie været cool cash og dem har jeg omsat i store malerier, som ikke er så nemme at stikke af med, og så minder de mig faktisk om de afdøde familiemedlemmer for nogle af dem er købt fordi de på en eller anden måde, trods at det er moderne kunst, tændte nogle referencer til fx min mormor. Men fy for den hvor er det trist. Det må sidde i een nogle måneder efter. Nu er jeg sygeplejerske, og hvis du kan, Jeanette,så er der ikke noget mere lindrende end 1) snakke så meget om det som muligt – inkl blogge 😉 – og 2) en ordentlig tudetur er så sundt. Giv det los

  Svar
   • Eva Bacher
    Eva Bacher says:

    I går konstruktivt til sagen. Man kan klare så meget mere end man regner med. Nu vil jeg have et stort glas gløgg og så hen på sofaen m benene op. Glædelig jul ❤️

    Svar
 4. Marianne Andreasen
  Marianne Andreasen says:

  For 3 uger siden oplevede jeg det samme. Næsten. Min stakkels kat var hjemme og ville ikke ind i huset, da jeg kom hjem. Forståeligt. Til forskel fra dig, var mit kontor, soveværelse og badeværelse smadret til atomer. Det tog alene 24 timer at rydde op i soveværelset. Alle mine smykker var væk. Alt. Også samlet gennem livet. Mors halskæde, mormors armbånd, ringen Nova var blevet lovet. Mine forældres bryllupsgave. Min højtelskede hvide diamant, rosetring og, og og. ….
  Det er ting, ingen er døde, der kunne have været hærværk overalt, men kors hvor er det ærgerligt og trist. Det næste store spørgsmål er så, hvad siger taksator?
  Held og lykke, Nette !

  Svar
  • Jeanette Hylleborg
   Jeanette Hylleborg says:

   Kære Marianne,
   Ja, vi er sluppet meget billigere end dig, men sjovt er det bestemt ikke. Nu kommer alt bøvlet med opgørelser og taksator, men heldigvis, som du siger, er alle raske, både dyr og mennesker.
   Rigtig glædelig jul til dig og hele familien.
   Kærlig hilsen Nette

   Svar
 5. Pia
  Pia says:

  Åh hvor det gør mig ondt! Det er modbydeligt at have indbrud. Godt der ikke var nogen hjemme – lad os nu krydse fingre for at i hvert fald nogen af tingene dukker op…

  Svar
  • Jeanette Hylleborg
   Jeanette Hylleborg says:

   Tusind tak søde Pia. Jeg har nu indstillet mig mentalt på tabet – men man kunne jo være heldig.
   I går var det en af nabovejene, det gik ud over. Hele kvarteret er hærget af tyve.
   Rigtig glædelig jul til jer.
   KH Jeanette

   Svar
 6. Tina KH
  Tina KH says:

  Det gør mig ondt at høre for jer og jeres hus og vuffer.

  Var det mig ville jeg gerne finde ham liggende død med et fald fra taget! Hans helt egen fortjeneste.

  Godt I får mere alarm op.
  Vi bor i et område som har været plaget af hjemmetyve, voldelige hjemmetyve.
  En af mine venner blev overfaldet på hans gård og de skød sågar efter ham.

  Vi har gemt alle værdigenstande væk og især smykker er gemt langt væk, da jeg har fået en del fra min mor som var guldsmed.
  Så jeg forstår dig så godt omkring dine smykker.

  Vi har sat kameraer op og kan følge dem via mobilen, smart – og så har vi en Grand Danois, den skræmmer de lfeste.

  Det er ikke ok at indbrud og anden form for ballader i DK skal blive opfattet som “normalen”, der skal slås hårdt ned på det synes jeg.

  Det er flot du kan vælge at se positivt på det, sådan havde jeg ikke kunnet tackle det, men julen skal selvfølgelig ikke ødelægges.

  Håber klatretyven, opfindsom og klog får sin straf og at den er tilpas hård til, at han kan lære af det.

  Puha I to og jeres lille søde hund, godt at I er ok og huset står ok.
  Men hold da op en øv oplevelse.
  Håber det går og at I kan nyde juleferien.
  Hilsner og tanker

  Svar
  • Jeanette Hylleborg
   Jeanette Hylleborg says:

   Kære Tina,
   Af hjertet tak for din hilsen. Vi har det godt og er ved at ryste oplevelsen af os. Vores nye Securitasvagt har lige holdt udenfor på en af dagens patruljer, og der er bestilt rumalarm ovenpå.
   Det allervigtigste er, at min lille Viola ikke var alene hjemme, og så må smykker være smykker. Gudskelov, at vi ikke oplevede røveri, som din ven, det må være forfærdeligt.
   Nu skal dagene nydes og alt er godt. Ønsker dig en vidunderlig jul.
   Kærlig hilsen
   Jeanette

   Svar
 7. Anette Ninon
  Anette Ninon says:

  Kære Jeanette, føler med dig, har prøvet det, men følte bagefter, en lettelse over at ingen var blevet overfaldet, og tingene er, på trods’s af minder, ikke så vigtige som livet.

  Svar
  • Jeanette Hylleborg
   Jeanette Hylleborg says:

   Kære Anette,
   Tusind tak, og du har så ret. Jeg er også positiv – og alt er godt. Lidt rystet er man selvfølgelig, men sådan nogle mennesker skal ikke knægte os og ødelægge humøret.
   Rigtig glædelig jul til dig og dine.
   Kærlige hilsner
   Jeanette

   Svar
 8. Malene Herbert Christensen
  Malene Herbert Christensen says:

  ØV, ven! Sikke en træls oplevelse – det er imponerende at du allerede er i stand til at se de positive punkter i historien. Jeg græder altså lidt over dine tabte minder, men kender dig også godt nok til at vide at du kan føre dem videre i noget andet, der får stor betydning for dig. Og alle minderne, de bor heldigvis også indeni dig <3 Varmt julekram og mange tanker!

  Svar
  • Jeanette Hylleborg
   Jeanette Hylleborg says:

   Tusind tak, min ven, det er nemlig helt rigtigt. Du ved jo, at jeg har masser af andre ting og minder, så livet går videre.
   Der er ikke andet at gøre, og glæden er trods alt det vigtigste.
   Jeg ønsker dig og hele familien en varm og dejlig jul – du må hilse alle.
   Knus Hylle

   Svar
 9. Helle Bruhn
  Helle Bruhn says:

  God Jul trods alt. Vi har også lige haft indbrud ,mens hunden var hjemme, den har dog ikke lidt overlast. stjålet designmøber og lamper samt et par arvestykker og computer. Vågnede til en dejlig besked imorges, politiet har fundet det meste og anholdt en person, der ,mangler kun en AJ lampe og 2 ph lamper, som sikkert bliver solgt for en slik, en rigtig æv oplevelse som dog er endt godt. hilsen Helle

  Svar
  • Jeanette Hylleborg
   Jeanette Hylleborg says:

   Kære Helle,
   Hvor er det dejligt at høre, at jeres ting er blevet fundet. Tillykke! Én ting er jo alt det, der kan anskaffes igen, men arvestykkerne gør rigtigt ondt at miste.
   Rigtig glædelig jul til dig og dine.
   Kærlige hilsner
   Jeanette

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *