Ris a la mande med ristede mandler – og måske lidt chokolade

Ris a la mande med ristede mandler – og måske lidt chokolade

ris-a-la-mande-portioner

Til jul portionsanretter jeg gerne ris a la manden, så man ikke skal spise kvalmende meget for at finde mandlen. Mandlen stikkes i et af glassene af én person, og en anden deler dem helt tilfældigt ud.

I den lune kirsebærsauce på toppen har jeg i år valgt at lægge lidt mørk chokolade, som smelter ned i saucen, og det tilfører lidt bitterhed og gør det rigtigt godt. Jeg har lavet nogle rustikke snørkler på et stykke bagepapir, men der kan fx også bruges grove flager lavet med en skarp kniv eller en kartoffelskræller.
Det kan du evt. prøve, hvis du har mod på at gøre det lidt anderledes.

ris-a-la-mande-chokolade

Til ris a la manden skal du bruge (til 4-5 personer)

½ liter sødmælk
1/4 stang fed polynesisk vanille – eller 1 alm. vanillestang
ca. 2 spsk rørsukker
ca. 3½ dl. fløde
100 gram smuttede og letristede mandler

Kog risengrøden med vanille og vanillestang til den er mør (ca. 50-60 minutter).
Fjern vanillestangen og smag til med sukker.
Lad grøden køle helt ned, før du blander med flødeskum og grofthakkede ristede mandler.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.