De nye køkkentrends

De nye køkkentrends

Køkkenet afspejler i høj grad vores livsstil, og mad spiller en central rolle – ikke så meget for vores overlevelse længere, men i vores sociale liv og i vores identitet. Det er for mange endda blevet en del af selv-iscenesættelsen, hvad enten det angår specielle kure, restriktioner eller kostvaner eller deling af billeder af vores mad på de sociale medier. Det er noget af det, som vi måske vil gå lidt væk fra i fremtiden og i stedet koncentrere os om det nære og om de gode råvarer.

hth-koekken-farve

Jeg var i går så heldig at være inviteret af HTH Køkkener til et meget interessant foredrag med livsstilsekspert og fremtidsforsker Flemming Møldrup, (Ham “den nye” fra Kender du Typen). Hvis man som HTH lever af at lave køkkener, er man selvfølgelig nød til at se, hvad der sker hos folk, hvordan de lever og i hvilken retning strømningerne går.

Du står måske ikke nødvendigvis lige overfor at skulle have nyt køkken – det gør immervæk de færreste – men det handler lige så meget om, hvordan du kan pimpe din køkkenstil med farver på væggen, måske nye greb eller bordplade, naturmaterialer og styling med varme elementer.

Her får du de overordnede trends, vi vil se i fremtiden – og allerede ser nu. Du kan sikkert nikke genkendende til noget af det fra dig selv.


FRA DET KOLDE TIL DET VARME
I køkkenerne går vi helt overordnet fra det kantede og kolde til det varme og bløde. Der kommer flere farver, flere naturmaterialer, flere greb. Køkkenet bliver et værksted mere end et samtalekøkken, hvor funktionaliteten er i højsædet og hvor man kan se, at der bliver lavet mad. Tendensen går mod “mormor-køkkenet” med masser af ting og varme indretningselementer.

Her er et eksempel fra HTH’s udstilling, selvfølgelig ikke med så mange ting, men på et varmt landkøkken, som har fået en lækker grå farve.

hth-koekken-graa-landkoekken

MERE NÆRVÆR
Tendensen går generelt på, at vi rykker tættere på hinanden. Det afspejler sig i sociale fællesskaber som vinterbadeklubber, madklubber og en lang række fælles aktiviteter – også med folk, vi ikke kender på forhånd. Vi ser det fx også i form af langborde på mange restauranter.
Derhjemme vil vi gerne lave mere hjemmelavet mad, og vi synes nok også, at vi er for meget på de sociale medier. Vi kommer til at se en stigende tendens til JOMO (The Joy of missing out).

NATUREN RYKKER IND
Jeg har skrevet om trenden i boligindretningen før – naturen kommer i fokus. Også i køkkenet kommer vi til at se naturen afspejlet i form af planter, træ, marmor og naturlige materialer i det hele taget.

Her er mit yndlingskøkken fra udstillingen. Et pudderfarvet køkken med rosa endevæg, “marmor” bordplade og messing vask og armatur.

koekken-lyseroed

–  OG VI RYKKER UD I NATUREN
Vi elsker at komme ud og gå lange ture i naturen og tage på vandreferier! Vi kommer også i større grad til at se folk flytte ud på landet, hvor de kan arbejde hjemmefra i især kreative fag.

KVALITET FREMFOR KVANTITET
Traditionen for discount er ved at vende i Danmark, hvor der nu fx er stor efterspørgsel efter økologi. Trenden er, at vi prioriterer kvalitet, bæredygtighed, smag – gerne hjemmelavet og gerne af lokale råvarer.
Det skal ikke længere være gourmet, men det handler mere om at værdsætte og nyde råvarerne (at være Foodie).

Når det alligevel skal gå hurtigt, og det skal det tit for danskerne, ser vi også, at udbuddet af take-away (som nu har skiftet navn til convenience) bliver mere og mere sundt.

INDIVIDUELLE FUNKTIONELLE LØSNINGER
Hos HTH ser de en tendens til, at man gerne vil have individuelle køkkenløsninger, kunne være med til at tegne selv og have stor funktionalitet. Dette gælder ikke mindst i de små bykøkkener, som vi ser mange af i takt med, at folk er flyttet ind til storbyerne. Her gælder det om at få så meget funktionalet ind som muligt på få kvadratmeter.

Her er et af mange eksempler fra HTH (nogle er endda prisvindende designløsninger), hvor køkkenet kan udvide sig og har flere skjulte funktioner.

HTH Table ID

Du kan se mere i HTH’s køkkengalleri.

Følg Voksenlivsstil her:
♥ Facebook: Klik her
♥ Instagram: #Voksenlivsstil Klik her
♥ Besøg min webshop: Klik her
♥ Kontakt: Klik her

LÆS FLERE INDLÆG FRA VOKSENLIVSSTIL

1 svar
  1. Christian, AUBO
    Christian, AUBO says:

    Rigtig godt indlæg omkring, hvordan vi kommer til at anvende køkkenet, og hvordan vi kommer til at interagere med køkkenet. Køkkenet bliver et sted hvor der er behov for nærvær, og hvor man gerne vil samle familien, så alle kan give en hjælpende hånd. En modtrend i forhold til de sociale medier, hvor det handlede om at iscenesætte sig selv. Et nyt køkken skal derfor værne og de værdier man har i sit hjem.
    endnu en gang, et rigtig godt indlæg

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *