Uge 8 – Fokus & Favoritter

Det her med ugenumre er egentlig slet ikke mig! Jeg er en smule tidshandicappet, eller hvad man nu skal kalde det med det politisk korrekt ord (før i tiden havde jeg nok sagt tidsmongol eller tidsspasser, men det er ikke så pænt i vore dage. Måske må man heller ikke sige handicappet, og jeg vil gerne være respektfuld. Men i alt fald er jeg udfordret på mange ting, når det kommer til tid). Jeg glemmer nogle gange, hvilken uge, vi er i, og laver en fejl i overskriften på søndagsindlægget – det skete så sent som i sidste uge. Jeg ved ikke altid, præcis hvilken dato, vi har, og jeg er nød til at have en papirkalender med et ugeopslag for at bevare overblikket over alle aktiviteter og aftaler. Jeg har også svært ved at huske tilbage i tiden, hvornår der skete hvad, sådan helt præcis. Ofte får jeg byttet rundt på datoer og endda tidspunkter, men jeg løser det ved at være omhyggelig med min kalender og min planlægning, så jeg ikke misbruger andres tid ved at komme for sent eller glemme aftaler. Sådan kan en tidsoptimist og tidsforvirret person ende med at blive meget punktlig! 🙂

Fødselsdage skal selvfølgelig også huskes – og det har jeg styr på. Min kære far fyldte 75 i torsdags, og du får lige et helt særligt billede af ham og mig, som jeg holder så meget af ♥

Den sidste reminiscens, jeg har tilbage af min tidsoptimisme, er en tendens til at presse mange ting ind i kalenderen. Og til at tro, at jeg kan udrette meget på næsten ingen tid. Men, som med så meget andet, så gælder det jo også i een eller anden udstrækning om at omfavne sine egne sider og vende dem til en styrke. For faktisk betyder det også, at jeg når mange ting, og har mange ideer og gåopmod. Så meget, at jeg også skal give mig selv tid og lov til at lave ingenting.
Med ingenting mener jeg fx at se Netflix. Ikke, at det bliver til så meget, men jeg er lige startet på den nye sæson af American Crime Story og The Assassination of Gianni Versace.
Det er topklasse skuespil (med bl..a. Penelope Cruez i rollen som Donatella Versace), spændende og velskrevet drama baseret på den sande historie, fantastiske billeder – så hermed er tippet givet videre.

 

 

Det er Oscartid!

Det er nok gået de færreste forbi, at det er i nat, at der uddeles Oscars i Hollywood! Eet eller andet sted gad jeg godt at være en rebel, der sad oppe hele natten og fulgte showet, men på den anden side, så falder jeg nok i søvn alligevel, mens de uddeler alle de “kedelige” priser. Så det må blive et sammendrag eller på nettet i morgen. I alt fald hepper jeg selvfølgelig på Viggo Mortensen, som er nomineret som bedste mandlige hovedrolle i filmen Green Book, som jeg glæder mig HELT VILDT til at se på onsdag. Det er en must see film!!!!!

♥♥♥

I det hele taget er det jo nu, hvor det er Oscartid, at det er værd at holde ekstra øje med, hvad der går i biografen. I denne uge var jeg inde og se den vigtige film Kapernaum af den libanesiske instruktør Nadine Labaki. Den handler om drengen Zaid, der kæmper for et godt og værdigt liv og ender med at sagsøge sine forældre for at bringe ham – og en lang række søskende – til verden med al den elendighed, de har at tilbyde. Historien er fiktion, men inspireret af virkeligheden for mange illegale mennesker i Libanon, som rangerer allerlavest, nærmest som ikkeeksisterende. Den er tankevækkende og man sidder nærmest lammet tilbage i biografen, lidt klogere og forhåbentlig lidt mere forstående overfor de menneskeskæbner, der ikke er lige så priviligerede som vores. Med Zaid som håbet og troen på, at der selv i den hårdeste stenede jord kan vokse den smukkeste blomst.
Hovedrolleindhaveren er i øvrigt en syrisk flygtningedreng, som efterfølgende har fået asyl i Norge.
Det er ikke en feelgood film, men den burde være obligatorisk!!!

Kapernaum

Indien nærmer sig!

Det er lidt vildt at tænke sig, at vi om 2 uger sidder i Indien. Jeg glæder mig helt vildt og samtidig er det også lidt angstprovokerende at skulle et helt nyt sted hen, og så langt væk!
Men jeg synes, det er fantastisk med nye oplevelser, og at udvide horisonten, og så må man overvide usikkerheden overfor det ukendte og kaste sig ud i det.
I ugen op til, skal vi forberede os med piller, der vaccinerer os mod tyfus, og vi vil også tage nogle mælkesyretabletter, der ruster maven til opholdet. Imodium skal med i kufferten, hvis der skulle opstå problemer med Dehli Belly aka tyndskid, Kairo quickstep eller vi kan også bare kalde det diarre. Kryds fingre for, at maven holder!

Det lykkedes os at bruge noget, der ligner ½ dag på at få et turistvisum til Indien! Ambassaden, som vi efter en del bøvl på nettet besluttede at aflægge et besøg, kunne kun bekræfte, hvad vi allerede vidste – at der af og til er bøvl med systemet på nettet – og opfordre os til at prøve igen. Det gjorde vi, og det lykkedes med yderligere nogle timers indsats 🙂
Er det noget, som andre skal igennem, så kan jeg kun give det tip at gemme ind imellem, og huske at kopiere sit sagsnummer. Så kører det, og man kan stille og roligt komme igennem spørgsmål om ens forældres fødselsdag og fødeby og hvilke lande, man har rejst i de sidste 10 år. Spændende – og nu har vi virkelig fortjent den rejse 🙂

Ugens favoritter!

Nu, hvor Indien er inde på lystavlen, så sagde jeg jo fornyligt ja tak til at deltage i en event med Patak’s. Produktet her er derfor en gave!

Normalt er jeg ellers ikke glad for så meget halvfærdig mad, men indisk mad er ikke det letteste at lave selv med alle de mange krydderier, der skal til, og så skal jeg ellers love for, at det er nemt og smager VILDT godt. Faktisk, så bruger 75% af de indiske restauranter i England Patak’s, og så må det også være godt nok til mig!

I dag lavede jeg Butter Chicken på 15 minutter – dvs. 20, fordi risene også lige skulle koge. Jeg burde have bildt min veninde ind, at jeg havde lavet det fra bunden, for det smagte sindssygt godt. Men det ville selvfølgelig også være tarveligt, og i øvrigt ville hun gerne have opskriften. Så den kommer her:

butter chicken sauce
Jeg kan i den grad også anbefale deres andre saucer, nan-brød og de sprøde lækre pappadums, som nu fås i en ready to eat lige til at stikke i en mangochutney!

færdige pappadums

 

Det smager bare så godt, og med en ladning brød, saucer og pappadums i huset sammen med noget kylling, så kan du altid lave en lynhurtig og lækker middag.

♥♥♥

Ja, det var så lige fra Netflix og Oscarfilm til indisk mad, du kan imponere med på ingen tid.

jeanette hylleborg maleri

Derudover har jeg stadig fuld gang i mit maleri. Nyeste skud på stammen, får du lige at se her. Som du kan se, bliver jeg mere og mere modig. En stor del af det handler for mig også om at tro på det. Ofte er vi vores egen største kritiker, og det er både godt og ondt. En sund portion skepsis får os måske til at kæmpe lidt hårdere – hvis vi ikke giver op på forhånd – og holder os nede på jorden. Men det er også vigtigt at turde, og give los.

Så, hvad du end brænder for, så tro på det og giv det dit bedste skud!

1 svar
 1. Tina
  Tina says:

  God sent aften 🙂
  Et stort tillykke med din fars 75 års fødselsdag 🙂
  Virkeligt godt billede af di far og du på en meget stor dag !
  Jeres rejse har I bestemt fortjent nu ovenpå det virvar. Og hvor bliver det spændende med nye oplevelser og stærk mad 🙂
  Dit nye maleri er rigtig flot, gode farvevalg, du har meget energi i dit maleri kan jeg se på penselstrøgene 🙂
  Ønsker dig en ny god uge ….

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.