Er vi os selv nærmest?

Er vi os selv nærmest?

Jeg tænker nogle gange på, om vi danskere er blevet for gode til at lukke øjnene og for dårlige til at give en hjælpende hånd til andre, der har mindre at gøre godt med end os selv.

Jeg husker tilbage på historier om min egen oldefar, som under og efter krigen hjalp familier i nød i hans lokalområde, hvor han var sognerådsformand. Min mands farmor Oda var frelserpige og stod og sang for at samle penge ind til de fattige bl.a. til jul.

Hvad gør VI for at støtte vores medborgere i Danmark, som er i nød? Hjemme hos os betaler vi til et barn i Afrika og støtter forskellige hjælpeorganisationer, men fattigdommen iblandt os i Danmark forholder vi os ikke så meget til. Måske fordi vi er blevet alt for vant til, at systemet tager sig af det hele! 

Jeg tror faktisk ikke, vi nødvendigvis er blevet os selv nærmest – men måske har vi glemt dem, der er tættest på, fordi vi ikke tror, at fattigdom for alvor eksisterer i Danmark.


Men også i vor tid er der noget, der hedder både Frelsens Hær og Mødrehjælpen. Der ER mennesker i Danmark, som ikke har råd til at holde en normal jul for deres børn med alt, hvad der hører sig til. Det må være en forfærdelig situation at stå i, og i år er der rekordmange, der søger julehjælp hos Mødrehjælpen.

Prøv fx at læse Anne-Chalottes historie her og tænk over, hvor skrøbelig tilværelsen kan være, og hvordan fx sygdom og skilsmisse kan ændre livet- det kunne sikkert også ske for både dig og mig.

Jeg tror godt, at rigtigt mange af os kan springe et glas gløgg over i byen, eller købe et par ruller marcipan mindre, og undvære et lille beløb til kvinder som Anne-Chalotte, så de kan give deres børn en god jul.  Måske kan vi tænke lidt over vores eget madspild og købe lidt mere fornuftigt ind – det er noget, som disse kvinder må tænke over hver eneste dag!

Jeg har selv lige sendt 300 kr. afsted og det er en god følelse at give lidt til andre. Det er måske ikke alverden, men hvis vi alle bidrager med små og store beløb, kan vi være med til at gøre en forskel. Måske er du selv i den priviligerede situation, at du ikke en gang vil mangle de penge, når det kommer til stykket.
Gå ind og støt Mødrehjælpens juleindsamling med et valgfrit engangsbeløb her eller på Mobilepay 42 26 26 26.

modrehjaelpen_juleindsamling

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.