Herligt nyt fra Fredrik Backman

Herligt nyt fra Fredrik Backman

Er du også helt vild med En mand, der hedder Ove og med efterfølgerne Britt-Marie var her og Min mormor hilser og siger undskyld, så er der godt nyt! Fredrik Backmans nye bog Ting, min søn skal vide om verden er lige udkommet og underholder med vanlig humor og menneskeindsigt.

Denne gang er det ham selv, det går ud over, når han med tyk ironi og selvudlevering giver sin søn gode råd om livets betydningsfulde emner – som vigtigheden af at lave et band, hvordan man laver ølstegte pølser, om hvad man bør vide om Gud, IKEA og om fodbold.
Samtidig er han en mand med både hjerte og værdier på rette sted, og bogen er også en rørende skildring af en fars ønske om at gøre det godt og give sin søn den bedste ballast i livet.

backmann-ti-ting

“Jeg vil godt sige undskyld. For alt det, jeg kommer til at gøre i de næste sådan cirka atten år. For alt det, jeg går glip af. Alt det, jeg ikke forstår. Alle de sedler om forældremøder, du ikke har lyst til at vise mig. For alle de gange jeg gør dig pinligt berørt.” 

I bogen undskylder han up front for alle de ting, hvor han kikser, og hvor han helt sikkert vil komme til at gøre sin søn flov – for fx at komme for sent, for at gå med shorts, for ikke at kunne forstå det, når sønnen hellere vil gå til gymnastik end til foldbold. Bogen er samtidig en oprejsning og en stemme til manden – nogle vil sige den rigtige mand – til ham, som ikke altid ligefrem er politisk korrekt. Ham, som køber de forkerte bleer, og som går galt i byen med rengøringen, og ham, der samtidig forguder sin kone og godt  inderst inde ved, at uden hende var der ikke så meget, der hang sammen. Ham, som smider yndlingsgiraffen ud, fordi den har en irriterende lyd og synes, at ungen overhovedet ikke forstår at lege ordentligt med en togbane. Ham, der topper pølsen i den udhulede og mayonnaisefyldte baguette med bearnaise og ristede løg. Men også ham, der vil gøre alt for at være en god far.

Bogen er relativt kort – 176 sider – hvilket kan være en befrielse i øjeblikket, hvor næsten alt skal være store murstensromaner. Den er uforpligtende, sjovt og underholdende, men stadig med Backmans fantastiske moraler og indsigt i mennesker og deres samspil. Det er sådan en bog, som du bare ønsker at fortære hurtigt og begærligt med et stort smil på læben. Den perfekte gave til alle, der holder af god underholdning, og til alle forældre, ikke mindst fædre (og vordende af slagsen), der kan bruge et lille ironisk indblik i hverdagens små udfordringer.

Jeg kan ikke give Fredrik Backman mindre end 5 stjerner!

stjerne sortstjerne sortstjerne sortstjerne sortstjerne sort

Køb den her (affiliate link)

LÆS FLERE INDLÆG FRA VOKSENLIVSSTIL

2 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *