Sådan former jeg ansigtet med lys og skygger

Sådan former jeg ansigtet med lys og skygger

contouring-saadan

Der kan vist ikke være tvivl om, at make-up virkelig kan gøre en forskel – og især foundationen og den ensartede hudtone synes jeg, er meget afgørende. Hvis du vil tage et lille step videre, kan du begynde at arbejde lidt med lys og skygge, eller rettere lyse og mørke farver, også kaldet contouring.

contouring-delilah

Forskellen på de før- og efterbilleder, jeg har lavet her, er udelukkende selve huden, hvor jeg har brugt en foundation, en concealer, en pudder highlighter og en mørk solpudder. Resten er helt det samme. Selv synes jeg, at det gør en meget stor forskel, og udover at lege lidt med ansigtets facon og fremhæve kindbenene, lysner det op og gør udtrykket mere friskt. Og det er altså ikke svært.

Nedenfor har jeg lavet en lilletrin-for-trin guide til, hvordan jeg bruger contouring. Jeg håber, du kan bruge den som inspiration. Du behøver ikke at gøre det hele – nogle gange vil du måske bare bruge lidt highlighter, og andre gange måske bare lidt mørk pudder. Selv ændrer det sig fra dag til dag, hvor meget jeg gør ud af det, og nogle dage har jeg slet ingenting på. Nogle gange, som her, bruger jeg en flydende foundation (Youngblood har jeg brugt her) – andre gange en hurtig mineralpudder (fx Jane Iredale). Det skal også sige, at de findes forskellige fremgangsmåder, men jeg vil her forsøge at give dig nogle generelle tips, som du kan gå ud fra.

Du kan bruge nærmest, hvad du har, til at skabe magien, bare det er lyst og mørkt. Det kan være, du har en foundation liggende, som er en tone mørkere eller lysere end din hudtone.
Pudderprodukterne er dog det nemmeste at arbejde med og tone ud, men måske har du allerede en solpudder (helst uden glimmer) liggende.

Det allervigtigste, næstefter en god foundation, synes jeg er en concealer, som du kan bruge til at skabe de lyse områder med og løfte ansigtet. Jeg bruger selv Youngblood, som jeg synes er den ultimativt bedste og mest dækkende, og så er den nem at arbejde med. Men det vender jeg tilbage til.

1. Start med en lægge din foundation.foudation-contouring
Går du efter et ekstra flot look, så sørg for, at dække alle ujævnheder. Jeg bruger her en svamp (en latexfri svamp fra Jane Iredale, som er fantastisk – 45 kr. hos Nicehair.dk), men du kan lige så godt bruge en pensel eller fingrene – eller børste en mineralpudder på. Jeg dækker også øjenlågene og lidt ind over læberne.

2. Fremhæv og lys op med concealerhighlight-contouring
Hovedreglen er, at den lyse farve løfter og fremhæver, mens den mørke skjule og gør smallere/kortere. Jeg starter med min foretrukne Ultimate Concealer fra Youngblood i farven Medium (fås lige nu på Nicehair.dk til 177 kr. Det er et godt køb, den koster normalt 295 kr.!).

Jeg bruger den lyse farve under øjet og i øjenkrogen til at løfte og lysne. Du kan, alt efter, hvad der virker på dig, blende et godt stykke ned mod kinden. Læg også den lyse farve under øjenbrynet og evt. lige over, hvilket løfter fantastisk.
Jeg bruger concealeren i næsefløjen, men mere for at dække. Der er naturligvis ikke en fast formel på contouring, da det afhænger af det enkelte ansigt, og hvad man ønsker at fremhæve eller gøre mindre. Den lyse farve kan du generelt bruge på alle de fremstående steder i ansigtet – øverst på kindbenet, pande, hage, næseryg.
Og husk, at det skal blendes ud, så det ser naturligt ud til sidst!
Jeg lægger også en lille lys stribe på den øverste læbekant for at forme munden. Altid et godt trick, især hvis man har smalle læber.

3. Form med den mørke farvesolpudder-contouring-deleilahNår du bruger en mørk pudder, er det ekstra let at arbejde med ansigtsformen (husk at undgå glimmer). Når du bliver mere erfaren kan du også bruge en mørk foundation, men en pudder er nem at øve sig med. Du kan bruge en lille smule af gangen og let blende den ud.

Den mørke farve gør smallere. Derfor er den jo helt oplagt under kindbenet (der, hvor der bliver et hul, når du suger kinderne ind). Dermed bliver kindbenet højere og mere markeret. Du kan sagtens lække en rouge bagefter på det høje punkt. Eller du kan arbejde med den lyse farve højere oppe.

Har du et bredt eller langt ansigt gøres det smallere eller kortere ved at lægge mørke skygger i kanten af ansigtet – i siderne eller i panden langs hårgrænsen. Som du kan se på billedet, har jeg lagt den mørke under kindbenet og langs siden af ansigtet og i panden. Ønsker du fx at gøre din næse smallere, kan du lægge en stribe af den mørke farve på hver side af næsen. Prøv dig lidt frem, det er sjovt! Men husk altid lidt af gangen og så naturligt så muligt.
Jeg har brugt en helt vidunderlig  Sunset Matte Bronzer i medium dark fra Delilah. (fås hos IloveShampoo.dk)

4. Sæt prikken over i’et med en lysreflekterende pudderdelilah-pure-light

Til allersidst laver jeg lidt ekstra highlights med Delilahs geniale Pure Light, som er blevet et af deres helt store hits (nærmeste forhandler oplyses på 36 16 16 09). Den reflekterer og lysner og giver glød til ansigtet. Jeg bruger den i panden og øverst på kindbenet og over næsen til let ekstra glød og liv og løft.

Den kan også give en lynhurtig effekt de dage, hvor du ikke har tid til det store makeup eller nærmest til makeup overhovedet. Børst den let over de steder, som du ønsker at lysne/fremhæve. Den har meget glimmer og har en stor effekt, så brug den varsomt og overdriv ikke. delilah-pure-light

Jeg glæder mig til at høre, om du kan bruge min lille guide til inspiration og om du også får eksperimenteret lidt med lys og skygger!

contouring-foer-efter-blog


Kærlig hilsen Jeanette

 

voksenlivsstil-spons

Produkterne er stillet til rådighed af hhv. Delilah Cosmetics og Youngblood.contouring-produkter-youngblood
Indlægget indeholder affiliate links.

LÆS FLERE INDLÆG FRA VOKSENLIVSSTIL

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *