Goodiebox støtter et smukt formål!

Hjemmelavet havtorneddike

Det er nu her i september og oktober, det er sæson for de fantastiske havtorn langs flere af de danske strande. Jeg er så heldig, at en god veninde har plukket en portion til mig, men de kan altså også fås på frost hos fx Gestus eller Coop, hvis du skulle blive inspireret af min hjemmelavede eddike, og du ikke lige kommer til en strand, hvor der vokser havtorn.
Og det kan du roligt blive, for den smager fantastisk, den er super billig – og så tager den fem minutter at lave.

havtorn-eddike
Jeg har først og fremmest tænkt mig at bruge eddiken til salatdressinger sammen med olivenolie, men den er også bruges til marinader og tilsmagning sovse. Jeg har allerede tilført en lille smule sødme, og den smager simpelthen forrygende i sig selv med både syrlighed og friskheden fra havtornen.

Her er min opskrift:

opskrift-havtorn-eddike

250 g havtorn
3 dl økologisk lagereddike
4 spsk sukker

Bland eddike og sukker og bring det i kog. Hæld eddiken over bærrene og lad dem køle ned.

havtorn

Stil blandingen i køleskabet et par dage.
Si bærrene fra og lad evt. nogle stykker blive som pynt og ekstra smagsgivere i flasken.
Du kan også vælge at hælde eddiken gennem et klæde, hvis du vil have den mere klar – personligt synes jeg ikke, det er nødvendigt.

havtorneddike

Prøv den, siger jeg bare! ♥

Kærlig hilsen Jeanette

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Goodiebox støtter et smukt formål!