Ny fransk dame i byen!

Små marengsreder med vanillefløde og bær

lille-fuglerede-marengsI forbindelse med fotos til boligreportage forleden besluttede jeg mig for at lave nogle fine dekorative kager. Det skulle selvfølgelig være noget, som er lige mig, og noget, som jeg ynder at lave. Og som det også kan ses her på bloggen, så er jeg vild med kager og desserter med marengs. Denne her er en såkaldt pavlova, en marengsbund med fyld af flødeskum og bær.

Nogle holder sig lidt tilbage med margens, fordi det skulle være svært, for der findes efter min mening ikke noget, som er ret meget nemmere og hurtigere at lave. Og så smager det endda skønt og ser fantastisk ud! Til lejligheden blev de små kager lagt på et fad med en masse blåbær og hindbær og lidt grene af citronmelisse til pynt, og så fint så det ud:

kager-boligreportage

Marengsrederne kan sagtens laves flere timer eller dagen før, du skal bruge dem!
Til ca. 8 stk. skal du bruge:

4 æggehvider
½ tsk. eddike
200 g flormelis (du kan også bruge sukker eller en blanding)

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt derefter flormelissen ad et par omgange og pisk massen med håndmixer til den er blankt og danner toppe. Pisk til sidst eddiken i. Jeg bruger en helt almindelig hvid lagereddike.

Tip! Lad være med at overpiske marengsen, men stop præcis, når massen er så fast, at den ikke løber, når du vender bunden i vejret på skålen!

Med en sprøjtepose laves rederne på en bageplade med bagepapir smurt med lidt smør.
Lav en lille høj krans, hvor du kører to cirkler ovenpå hinanden. Derefter sættes en lille klat i midten for at danne en bund.

Bag i ovnen i ca. 2 timer ved 100 grader. Tag pladen ud og lad kagerne køle ned.
Tip! Tag kagerne af pladen med en paletkniv, så du undgår, at de går i stykker i bunden.

Fyld:
2½ dl. fløde pisket til en let og ikke alt for fast skum. Til sidst i piskningen tilsættes kornene fra ½ vanillestang.

Pynt med fx hindbær, blåbær og udskårne jordbær.

fuglerede-med-baer

God fornøjelse! ♥

Kærlig hilsen Jeanette

   

1 kommentar

  • Birgitte Bonde

    Uhmmm…mine tænder løber i vand – jeg elsker marengs, specielt når de bliver sådan lidt tyggegummi-agtig 🙂

    De skal prøves, tak for god inspiration 🙂

    Knus, Birgitte

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny fransk dame i byen!