Fyldt mørbrad med krydderurter, hvidløg og tomater

Herthadalen – økolækkert og i pagt med naturen

herthadalen
Vi har så mange smukke og spændende steder i Danmark – også gourmetmæssigt. Nogle gange kan man bare godt glemme at åbne sine øjne rigtigt, når man er herhjemme, mens vi suger anderledes til os under fremmede himmelstrøg. Det er synd, når vi tænker på alt det guld, vi har omkring os, både når det kommer til natur, råvarer, historie og dygtige ildsjæle.

I går fik vi en rigtig god oplevelse, da vi var inviteret til frokost af mine forældre på Restaurant Herthadalen, som ligger ved Lejre tæt på Roskilde. Området og istidslandskabet er så fantastisk smukt, og det er en nydelse i sig selv at køre op mod Ledreborg Slot af den gamle allé (Nordeuropas længste). Fortsætter man forbi slottet, kommer man til Restaurant Herthadalen.

restauranten-herthadalen

Bygningerne har en lang historie, og – som du kan se på mit billede – har det været et udflugtsmål helt tilbage fra 1788, hvor daglejerne fra de omkringliggende gårde i Herthadalen samledes for at synge, drikke og danse til den lyse morgen. Det gør man stadigvæk, når de indbydende selskabslokaler danner rammerne for bryllupper og andre festlige begivenheder!

Jeg vil skynde mig at sige, at det i dag er et meget moderne sted, som bærer præg af, at det er kreative ildsjæle, der står bag. Betjeningen er personlig og engageret, råvarerne er økologiske, bæredygtige og lokale. Der er endda gratis kildevand fra en lokal artesisk kilde, hvilket vil sige, at det naturlige tryk bringer vandet op uden brug af energi.

salat-herthadalen

Indretningen både ude og inde er nordisk cool med mange elementer fra naturen.

Herthadalen-restaurant

 

smart-braendestak

I juli og august er der åbent for frokoster på terrassen, hvor man sidder med den skønneste udsigt direkte ud over den lille Knapsø og i øvrigt også til restaurantens køkkenhave, hvor der dyrkes grøntsager og urter og holdes høns.

terrasse-herthadalen

 

koekkenhave-herthadalen
En del af hele oplevelsen er denne pagt med naturen og med råvarerne, som menuen også bærer præg af. Se bare, hvordan en chokoladekage også kan serveres!

herthadalen-dessert

I juli og august kan du spise frokost på Herthadalen i hverdagene fra kl. 12.00 -16.00. Benyt lejligheden og gå en tur og nyd landskabet eller besøg Sagnlandet.

Hver fredag indtil den 6. august er der også åbent om aftenen til Sommer, Sol & Grill. Du kan læse mere om det hele på Herthadalen.dk (og husk at bestille bord)!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fyldt mørbrad med krydderurter, hvidløg og tomater