På Hjerting Badehotel

Fyldt mørbrad med krydderurter, hvidløg og tomater

fyldt-svinemoerbrad

Det er meget let og hurtigt at forvandle en helt almindelig svinemørbrad til lidt af et festmåltid ved at fylde den med fx hvidløg, krydderurter, citron/lime og tomater eller soltørrede tomater. Den fyldte svinemørbrad er hurtigt lavet og bliver meget saftig og utroligt velsmagende – og så ser den endda super indbydende ud til både hverdag og fest.

Du kan lave helt din egen opskrift efter smag og behag, og hvad du lige ligger inde med af fx krydderurter (fx persille, rosmarin, basilkum, oregano), løg, hvidløg, citron, lime, soltørrede tomater, ost (fx feta, parmesan), svampe. Du kan også vælge at vikle serranoskinke om mørbraden, hvis det skal være ekstra fint.

I dag har jeg (til 1 mørbrad/2-3 personer) valgt at lave en blanding af:

2 fed hvidløg
en lille håndfuld frisk basilikum
et par kviste citrontimian
8-10 cherrytomater
revet skal af ½-1 lime
chilisalt
ca. 3 spsk olivenolie

Hak krydderurterne groft. Skær tomaterne i kvarte og hak hvidløgsfedene fint. Bland det hele og tilsæt olie og lidt chilisalt (eller salt og lidt hakket chili)

Skær en lomme i mørbraden, fordel fyldet og luk til med kødnåle. Krydr mørbraden udvendigt med salt og peber.


svinemorbrad-med-fyld

moerbrad-fyldt-tomater
Steg mørbraden i en bradepande i ovnen ved 180 grader i 20-25 minutter. Pas på, at kødet ikke får for meget, så det bliver tørt. Tag det hellere ud lidt før, og lade den trække, end at give den for meget.

Server en god salat og evt. kartofler til.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På Hjerting Badehotel