Marrakech here we come

Ny trend: Lav din egen kreative kryddersnaps


basis-aalborg-opskrift

Kryddersnapsene er for alvor ved at få en renæssance og har fundet vej til de allermest dyre og hotte restauranter, som nu har deres egne snapseblandinger stående side om side og udfordre de dyre cognacer og rom på avec-bordet. De spændende nye snapser bruges også i mad, i cocktails og i desserter!
Med andre ord er snaps altså ikke længere kun noget, vi drikker til jul og påske – og det er ikke kun for det ældre segment. Mulighederne for at være kreativ og lave spændende – og billige – snapse er nærmest uendelige i den nye Kryddersnaps Vers. 2.0 trend.

I denne uge har Aalborg Akvavit lanceret den nye geniale økologiske gør-det-selv-snaps Aalborg Basis, som gør det nemt at lave din egen personlige snaps. Jeg har prøvet det – og det simpelthen super sjovt og hyggeligt at følge, hvordan smagen udvikler sig. Snapsen kommer i et genialt syltetøjsglas med plads til at tilsætte dine egne ingredienser. Du kan let åbne glasset, putte dine ingredienser i,og følge med dag for dag og beslutte, hvor længe de skal trække, før din snaps er perfekt. Desuden er glasset fint og hyggeligt at have stående fremme, og det er naturligvis så gennemtænkt, at der er plads til, at du selv kan skrive på etiketten.

aalborg-akvavit-basis

Jeg har lavet fx en sort lakridspibesnaps med chili og sirup og en fin lyserød hindbærsnaps med honning og vanille. Mit bud på en mande- og en damesnaps. Og her i huset er vores gæster vilde med dem – også til kaffen – og sjovt nok er de unge i familien totalt hooked på ideen og ser allerede de ny Basis glas som en super god værtindegave. De kan allerede nu købes i Meny og Kvickly til 89 kr.

basis-snaps-lakrids

BASIS snapsen består af sprit og vand med en alkoholprocent på 35, og den har fået slebet kanterne af med en hemmelig opskrift af krydderurter, så du kan lave runde og bløde snapse. Der er ikke tilsat sukker i forvejen, så du kan selv søde med fx honning, sirup eller karamel.  En karamel, som du har lavet på panden af sukker og smør, er rigtig god i snapsen, hvis du elsker rom.

Det er faktisk pærelet, og det behøver altså ikke at tage måneder og år at lave en kryddersnaps. Du kan lave din blanding om formiddagen og servere den for dine gæster om aftenen. Jo mere du tilsætter af ingredienserne, jo hurtigere går det. Når de tages op, stopper processen.

Det kan være en god idé at starte med at gå ud fra nogle opskrifter, indtil du får din egen føling med snapsefremstillingen. Du kan finde nogle eksempler her. Generelt er det en god idé at holde sig til få ingredienser, også gerne én enkelt, samt én sukkertype. Du kan bruge frugt, bær eller krydderurter, men altså også de mere specielle som fx lakrids eller andre former for slik. ALT er nærmest tilladt, og også salte ingredienser og chokolade er velegnet. Det er kun din fantasi, der sætter grænser. Så det er bare med at komme igang – og overraske dine gæster!

Man kunne jo simpelthen også bare gå all in og købe denne her lækre opskriftbog, “Snaps” af Rasmus Leck Fischer (299 kr. hos Bog & Idé). Jeg synes, at bogen sammen med et par glas BASIS kunne være en genial gaveidé til alle, der elsker at eksperimentere i køkkenet.

snaps-bog

 

 voksenlivsstil-spons
   

3 kommentarer

  • Bettina

    Virkelig god idé, normalt er jeg slet ikke til snaps, men hvis man kunne lave en lidt mere feminin smag, så er det da værd at prøve, lyder rigtig spændende

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Naturvejleder dorthe Pedersen

      Jeg kan for eksempel anbefale skovmærke, Bellis, rønnebær og vild æble

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Voksenlivsstil

      Hej Dorthe,
      Tusind tak for din anbefaling – det lyder rigtigt spændende. Vild æble synes jeg drager lidt 🙂
      Jeg har lige fået en smagekasse fra http://www.snapsbornholm.com/ – prøv lige at tjek de fantastiske kombinationer ud!
      Fx Havtorn, Dild & Agurk og Hindbær, Ingefær & Granatæble.

      KH Jeanette

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marrakech here we come