Den helt meningsløse bog

Verdens bedste hybenmarmelade!

hybenmarmelade-opskrift

Jeg er blevet helt vild med hybenmarmelade efter, at jeg har smagt min veninde Lenes hjemmelavede version. Jeg er sikker på, at det må være verdens bedste med den fine smag af vanille og den perfekte afstemning mellem det søde og det syrlige. Hold da op, hvor er det lækkert! Ikke mindst til en god ost, men ellers også bare på et stykke brød.

hybenmarmelade

Lene har været så sød at give opskriften (og de fine billeder) videre her på Voksenlivsstil. Jeg kan kun anbefale, at gå i gang – og helst med en stor portion eller ekstra hyben til fryseren.

hybenmarmelade-hjemmelavet

Til 1 kg rensede hyben bruges:
7 dl vand
470-500 g sukker
Saft og skal af 2 usprøjtede citroner
1 vaniljestang
Atamon

Fjern stilken og flæk bærrene med en lille skarp kniv.
Skrab kernerne ud med en teske og skyl skallerne grundigt.
Vask citronerne og riv skallen.
Kog hybenskallerne i ca. 20 minutter med vand, citronskal, kornene af en vaniljestang, den tomme vaniljestang samt saften af de 2 citroner.
Tag vaniljestangen op af gryden. Klip hybenskallerne i mindre stykker med en køkkensaks. Tilsæt dernæst sukker og kog videre i 15 minutter. Smag dig frem med hensyn til, hvor sød du ønsker marmeladen.
Tilsæt 1 tsk. atamon til den færdige marmelade og hæld den på atamonskyllede glas.

hjemmelavet hybenmarmelade

LENES TIPS:

Bærrene skal ikke plukkes alt for modne, for så er de sværere at skære over og rense.

Læg poser i fryseren med 1 kg rensede hyben. Det er så hyggeligt at lave hybenmarmelade om vinteren og fornemme duften af sommer.

Tusind tak til Lene Borrit 🙂

   

1 kommentar

Skriv din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den helt meningsløse bog