Kom af med de ekstra "vinter-kilo"!

Hakket oksefars thai style

Du kender sikkert også til at ty til hakket oksekød, når det skal gå lidt hurtigt. Hos os står den ikke så sjældent på pasta og kødsauce med masser af grøntsager – det er både nemt og lækkert og sundt (især hvis du vælge brun pasta, så det mætter længere).

Her får du en idé til en thaiinspireret ret, som er lige så nem, men meget anderledes, når man har brug for lidt variation.

hakket okse-thai
Brug gerne en wok, men en pande eller gryde kan selvfølgelig også bruges.

Du skal bruge:
500 g. hakket oksefars
2 fed hvidløg i fine skiver
1 tsk Sambal Oelek
1 spsk hakket ingefær
Rød chili (alt efter smag og styrke. Jeg bruger 1-2 store milde chili)
4-5 spsk olie (jeg bruger som regel sesamolie til thairetter, men det er ikke et must)
Grøntsager efter eget valg. Her er brugt ½ broccoli, 5-6 forårsløg og brune champignon
Lidt soya, evt. tamari

Start med at marinere dit hakkede kød med olien, hvidløg, chili og Sambal Oelek. Gerne en time eller mere før, men skal det netop gå hurtigt, så blandt det bare godt rundt og lad det trække, mens du forbereder de andre ting.

Steg grøntsagerne i olie i wok’en indtil de er næsten klar. De må gerne bevare en smule sprødhed. oksefars-thaiTilsæt kødet og bland hele tiden rundt, indtil alt kød er stegt. Tilsæt lidt soya under stegningen efter smag.

thai-hakket-oksefars

Server med ris (gerne brune) og evt. lidt sød chilisauce.
Du kan også lave en asiasisk omelet til, som jeg har gjort her. Den er super lækker og nem at lave. Steg den ved høj varme i lidt olie og vend den undervejs, så den får på begge sider. Rul den sammen og skær i strimler.

Til omeletten skal du piske følgende godt sammen:
2 æg
2 spsk mælk
1 tsk samal oelek
1 tsk østersauce (eller fiskesauce)
1 spsk hakkede koriander

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kom af med de ekstra "vinter-kilo"!