Tilbage til papiralderen og det forkromede overblik

Faster Inges uovertrufne tunmousse

Tunmousse-med-rejerMin fars faster Inge er, hvad man i gamle dage ville kalde en rigtig knag i et køkken, rundet af husholdningsskole og en plads som kokkepige i sin tidlige ungdom. I dag er hun 84 år og bager og sylter og kokkererer stadig, så det er en lyst. Og lur mig om ikke billedet her også får dine tænder til at løbe i vand.

Her får I opskriften på hendes skønne tunmousse, som bliver revet væk fra buffeten af store som små. Den vil også være et godt bud på en forret fx nytårsaften.

Portionsstørrelsen afhænger naturligvis af, hvor meget pynt, du tilsætter – men lav hellere lidt for meget, end lidt for lidt.

Du skal bruge (til 3-4 personer):

1 dåse tun i vand
1 æg kogt i 8 min.
1 lille løg
100 g mayonnaise
1 dl. creme fraiche
2 blade husblas
1 spsk citron
salt og peber

Blend tunen (uden vand) sammen med løg og det hårdkogte æg.

Hænd blandingen i en skål og rør mayonnaise og creme fraiche i.
Tilsæt 2 blade udblødt husblas.
Smag til sidst til med citron og salt og peber.

Lad moussen stå på køl og sætte sig i 3-4 timer, før du pynter den med asparges, rejer, hårdkogte æg, dild eller karse..


Tunmousse-opskrift

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tilbage til papiralderen og det forkromede overblik