Iben Hjejle, Anders W. Berthelsen og Nicolaj Kopernikus giver den gas på Bellevue

Lav flotte desserter med marengs

marengsroulade med mangoMarengs er altid et hit og fantastisk sammen med både is, flødeskum, chokolade, nødder og frugt. Og så er det både nemt at lave og kan kombineres helt efter dit eget hoved.

Til 6-8 personer skal du bruge en grundopskrift på 4 æggehvider og 200 gram sukker til din marengs og bag den ca. 30 minutter ved 150 grader.

Du får succes med marengs ved at piske æggehviden helt stiv med en ganske lille mængde af sukkeret – hvorefter du pisker det sidste sukker i. Du kan tilsætte vanille, finthakkede nødder eller fx et par hundrede gram kokosmel eller grofthakkede mandler i grunddejen. Mulighederne for at lave din helt egen dessert er som sagt næste uendelige.

Bag  din marengs som fx bunde eller som en stor plade (som på billedet), der kan rulles sammen som en roulade. Du kan også lave en stor fuglerede, som du kan fylde op med fx vanilleis og frisk frugt og hakket chokolade. Uanset hvad, så husk at bruge bagepapir!
Marengsbunde kan sagtens laves dagen før og stå i den kolde ovn og tørre til næste dag. 

marengsplade

Her fx en marengsroulade fyldt og pyntet med flødeskum af ½ liter piskefløde, fyld af 3  mangoer og 4 passionsfrugter.

marengsroulade med mango

Endnu en mulighed – 2 marengsbunde med kokos og vanille lagt sammen med flødeskum og frisk ananas. Ananasen midten er vendt i lidt Kahlua.

Marengsbunde med ananas
Bare prøv dig frem – marengs er ikke særligt besværligt eller bekosteligt at lave. Tilsæt dine favorit frugter og bær, flødeskum, is, hakkede nødder eller chokolade.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Iben Hjejle, Anders W. Berthelsen og Nicolaj Kopernikus giver den gas på Bellevue