Halve bagte æbler med dadelfyld

Fyldt kyllingefilet med spinat og parmesan

Det er altid rart med en lille variation i hverdagsretterne. Her skal der ikke mere til end at tilføre lidt lækker fyld til en kyllingefilet for at få en anderledes og spændende ret. Det er vel nærmest som en moderne cordon bleu – på den sunde måde. Du får spinat, parmesan og lidt olivenolie sammen med det magre kyllingekød, og så er det bare at lave en lækker salat eller to, så har du et indbydende og sundt måltid.

fyldt kyllingefilet_3
Her har jeg serveret de fyldte kyllingefileter sammen med en, synes jeg selv, fantastisk lækker guacomole-salat, som jeg vender tilbage med snart. Derudover lavede jeg også en kålsalat for at få lidt mere fylde til aftensmåltidet.

Sådan gør du

  • Til 2 kyllingefileter skal du bruge en stor fyldt kyllingefilet_2håndfuld frisk spinat og godt ½ dl. frisk høvlet parmesan (brug en kartoffelskræller).
  • Skyl, tør og hak spinaten groft. Bland den med parmesanosten, 1 spsk olivenolie, lidt salt og friskkværnet peber.
  • Skær en lomme på langs af kyllingefileterne. Kom fyldet i og luk med en kødnål.
  • Brun kyllingefileterne på begge sider i lidt olivenolie på en pande ved middel varme. Husk at krydre med lidt salt og peber undervejs. Skru ned på svag varme, så kyllingen ikke bliver tør, og steg færdig.
    Afhængig af tykkelse og varme vil det typisk tage omkring 20 minutter.
    Pas endelig på, at kyllingen ikke får for meget, men forbliver lækker saftig.

 

Retten er inspireret af én af opskrifterne i den nye skønne bog fra
Honning og Flora.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Halve bagte æbler med dadelfyld