Fond til andesaucen

Rå sellerisalat med æble, tranebær og persille

Det er sundt, fiberrigt og fedtfattigt, hurtigt at lave – og så smager det super delikat. Salaten er eminent til fx kylling, fisk eller gris. Når sellerien bliver revet og får en syrlig dressing, ændrer den karakter og bliver mindre stærk og meget frisk.

sellerisalat

Har du ikke alle ingredienserne i huset, kan du udmærket lave sellerisalaten med æble eller tranebær alene.

Du skal bruge (til 4 personer)
ca. 400 g selleri
1 stort æble
1 håndfuld persille
1 håndfuld tørrede tranebær

dressing af
3 spsk hvidvinseddike (du kan også bruge æble- eller hyldeblomsteddike)
1 tsk salt
2 tsk dijonsennep
3 spsk olivenolie (bemærk, at jeg godt kan lide dressingen til den lidt syrlige side. Du kan evt. tilsætte mere olie eller mindre eddike efter din egen smag)
2 tsk sukker

  • Skræl og riv sellerien på den grove siden af rivejernet.
  • Riv ligeledes æblet og tilsæt det sammen med groft hakket persille og de tørrede tranebær.
  • Opløs saltet i eddiken og pisk dijonsenneppen i.
  • Tilsæt olivenolien i en tynd stråle under piskning.
  • Smag til med sukker og tilsæt evt. også mere olie, hvis den er for syrlig til din smag.
  • Hæld dressingen over salaten og server. Den kan sagtens stå og trække i en halv times tid.

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fond til andesaucen