Drikkeklar solbærsaft

Smagsfyldt Gazpacho – fantastisk sommerforret

Visse ting er gengangere hos mig hver sæson. Derfor vil jeg af og til gentage mig selv år efter år her på bloggen – som en lille reminder om, hvilke retter, der er skønne at lave lige nu. Sidste år ved denne tid skrev jeg om min hjemmelavede kolde spanske suppe, gazpacho – og nu er det blevet tid igen. Jeg lavede en ordentlig portion i går af 2 kg. store solmodne tomater. Nok til en lille forret til to gange 4 personer og lidt dejlig kold suppe i køleskabet, når man trænger til lidt at spise. Sundt og fyldt med vitaminer vel at mærke!

Jeg brugte selvfølgelig min egen opskrift fra bloggen, og fik også taget et par nye billeder. Eftersom jeg manglede plads i køleskabet, fik jeg den idé at hælde suppen på patentflasker. Det ser også rustikt og lækkert ud ved serveringen.

Gazpacho

Jeg har eksperimenteret mig frem til denne opskrift – og den er, hvis jeg må sige det selv, rigtig god. Du kan jo selv variere mængden af de forskellige ingredienser og smage til med især løg, hvidløg, balsamico og chili til allersidst.
Hvis du ønsker en mere rød farve til din gazpacho, så brug røde peberfrugter (som jeg har gjort på billedet). Du kan også skrælle det grønne af agurken, men det synes jeg er synd, fordi den mister lidt bid.

Til 6 personer
1,2 kg. friske tomater
1 agurk – eller 2-3 skoleagurker u. kerner
2-3 røde og/eller grønne peberfrugter
2 små friske løg – og evt. et par forårsløg
1 grøn chili uden stok og kerner
1 håndfuld frisk basilikum
2-3 fed hvidløg
1 dl. hvidvin
½ dl. rødvinseddike eller balsamico
salt og peber

Grill peberfrugterne i ovnen til skallen bliver mørk og er til trække af. Skær et kryds i tomaterne, skold dem i kogende vand i 10-15 sek. og flå dem.
Alle ingredienser blendes i en foodprocessor eller blender. Hold lidt af hvidløget og chilien tilbage, så du kan smage til til sidst. Tilsæt også vin, eddike og salt efter behag. Serveres køleskabskold, evt. med lidt brød til.

 Gazpacho2

   

2 kommentarer

  • Marainne Greiff

    Fantastisk dejlig Gazapacho, den kan mere end varmt anbefales. Jeg skal helt sikkert selv forsøge mig med den når vi har gæster.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Merete Spiegelhauer

    Skøn Gazpacho – og den blev bestemt ikke dårligere af at stå til dagen efter 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Drikkeklar solbærsaft