Frisk og lækker velkomstdrink med hyldeblomst

Drikkeklar solbærsaft

Efter forgæves at have ledt efter en opskrift på hjemmelavet solbærsaft a la Søbogaard, gik jeg selv i gang med en drikkeklar saft. Måske er det bare mig, men jeg synes , at en drikkeklar solbærsaft er så meget mere delikat, end når man blander den op med vand.

 Solbærsaft2

Det er ikke raketvidenskab, og egentlig skal du jo bare smage din færdige drik til under kogningen. Måske vil du have mere vand i, mere (eller ingen) lime, eller mere eller mindre sukker. Smag selv til, så den bliver præcis, som du kan lide den.

Jeg brugte
1 kg. solbær
2½ l vand. (Du kan godt bruge 3 liter, hvis du vil have den færdige saft lidt tyndere)
350 g rørsukker. (Sukkermængden kan skrues ned, hvis du ikke har en helt så sød tand)
1 lime

  • Skyl bærrene og fjern stilkene.Solbærsaft
  • Tilsæt 1 liter vand og kog bærrene i ca. 15 minutter
  • Si bærrene fra og si derefter saften gennem et klæde. Dette kan tage lidt tid (nogle timer), eftersom saften er tyk.
  • Hæld saften tilbage i gryden og tilsæt yderligere 1½ l (evt. 2 l) vand, limesaft og smag til med sukker.
  • Kog igennem i ca. 2 minutter.
  • Hæld saften på skoldende og atamonskyllede flasker. Luk til og lad saften afkøle.
  • Opbevares i køleskab.

Server med lidt isterninger. Jeg foretrækker en lidt tyk saft, som derefter fortyndes en anelse med isterningerne.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frisk og lækker velkomstdrink med hyldeblomst