Salat med indkogt balsamico

Lav dit eget vanillesukker

hjemmelavet-vanillesukker-blender

I stedet for at smide de tomme vanillestænger ud, når du har skrabet kornene ud, kan du gemme dem i et glas med sukker. Vanillestænger er jo nærmest ingenting i det store madspild, men lidt har også ret, og eftersom gode vanillestænger er kostbare, er det under alle omstændigheder en god idé at udnytte dem helt til fx hjemmelavet vanillesukker. Der er stadig masser af smag tilbage, og du kan bruge dit lækre hjemmelavede vanillesukker til bagning eller til smoothies, kærnemælkskoldskål, vanilleis m.m.

Brug ca. 100 gram sukker til 4-5 vanillestænger.
Som tommelfingerregel svarer 1 tørret stang ca. til kornene fra 1 stang vanille. Dermed kan du bruge 20 gram af din vanillesukker i stedet for kornene fra en stang vanille.

Tip: Til nogle ting, fx kagedej eller hjemmelavet is, vælger jeg nogle gange med det samme at bruge hele den finthakkede vanillestang sammen med kornene.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Salat med indkogt balsamico