Kult øjenskyggen Naked Palette - 12 i een

Frisk lynkogt jordbærmarmelade

Her får du opskriften på min mors berømte hjemmelavede jordbærmarmelade, som bare altid smager så friskt af jordbær, sol og sommer – uanset om du laver den af friske eller frosne bær. Selvom den er let at lave og kogt på 10 minutter, får du en marmelade, der er markant mere delikat og frisk end de fleste, man kan købe.

jordbærmarmelade

Så let er det:
1 kg. jordbær (friske eller optøede) skæres i lidt mindre stykker og koges i 5 minutter.
Tilsæt 500 gram sukker og kog i yderligere 2 minutter.
Tilsæt tilsidst 2 tsk rød Melatin, som iblandes lidt sukker og koges med i yderligere 2 minutter.
Hæld på atamonskyllede glas, som straks lukkes.

Tip: Du kan tilsætte 1-2 tsk citron- eller appelsinsaft til den færdigkogte marmelade.

   

10 kommentarer

  • Jan Bech Kristensen

    Hej Jeanette
    Og tak for vidregivelsen af din mors jordbærmarmelade.
    Tillod mig at tilsætte 2tsk. Vaniljesukker.
    Den bedste jordbærmarmelade jeg nogensinde har lavet og smagt😄

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Voksenlivsstil

      Hej Jan,
      Tusind tak for din tilbagemelding – ja, den marmelade er ikke mindre end fantastisk. Alle elsker den, og jeg er så glad for, at du også kunne bruge opskriften. God idé med vanillesukkeret!
      De allerbedste hilsner
      Jeanette

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kirsten

    hvor mange l. marmelader bliver der af den portion bær?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Voksenlivsstil

      Hej Kirsten,
      Tak for dit spørgsmål. Min mor har aldrig målt det op, så jeg ved ikke præcis, hvor meget der bliver. Jeg vil tro godt og vel en liter eller omkring 3 almindelige glas.
      De bedste hilsner
      Jeanette

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine Andersen

    Hej Jeanette,

    Jeg glæder mig til at prøve din morsopskrift!
    Hvor lang er holdbarheden ca. på marmeladen?

    De bedste hilsner
    Christine

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Voksenlivsstil

      Hej Christina,
      Tak for din kommentar. Jeg hører meget gerne, hvad du synes om den 🙂
      Hvis du sørger for at skolde glas OG låg med kogende vand, så kan marmeladen holde længe, helt op til et år, hvis det er helt rent og lukker tæt. Du kan evt. også skylle glasset med en lille smule atamon for at være på den helt sikre side.

      Mange hilsner
      Jeanette

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karina

    Skal vandet kun lige dække bærene,når de koges?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Voksenlivsstil

      Hej Karina,

      Der skal ikke tilsættes vand. Varm langsomt op, så sukkeret smelter, før det begynder at koge.
      Held og lykke!

      KH Jeanette

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hanne

    Kan man ikke bruge g i stedet for teskeer for teskeer er jo af meget forskellig str TAK

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeanette Hylleborg

      hej Hanne,
      Jeg bruger altid en måleske (tror den er fra Ikea), men ellers er en teske officielt svarende til 5 ml.
      Jeg kan desværre ikke lige regne denne opskrift om til gram på stående fod, men gå ud fra, at en teske er 5 ml., så kan du sikkert finde en ske, der passer.
      Og skulle det ikke passe på millimeter i denne opskrift, så går det. Glæd dig – den er fantastisk.
      KH Jeanette

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kult øjenskyggen Naked Palette - 12 i een