En ny klassiker

Frisk citrongræs-te

Da jeg fornyligt var ude og spise på en thai restaurant med mange retter og masser af stærk krydret mad, slog det mig, hvor usædvanlig let og godt tilpas jeg følte mig dagen efter. Det var tydeligt, at jeg havde spist noget, som virkede vanddrivende, nærmest udrensende, og jeg besluttede at undersøge sagen nærmere.

Jeg nåede frem til citrongræs, som viser sig at have mange gode egenskaber for kroppen (udover at være en lækker ingrediens i madlavningen). Hvor meget, der er fuldt dokumenteret skal jeg ikke kunne sige, men det skulle have en effekt mod bl.a betændelser og forkølelser og desuden virker det altså vanddrivende.

Siden har jeg ind imellem drukket min egen simple og friske citrongræs-te. Fjern de yderste tørre dele af citrongræsset og skær et par stykker på 3-4 cm. Bank dem let med bagsiden af en kniv, så saften og smagen frigives , læg dem i en kop og overhæld med kogende vand. Det kan selvfølgelig sødes med honning eller sukker, men jeg synes faktisk, det er synd for den friske og lækre smag.

Bonusinfo: er du så heldig at have badekar, kan du smide et par stilke ned i vandet, eventuelt sammen med nogle limeblade, og føle dig henført til et lækkert spa.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En ny klassiker